Yi Home Camera 3 – sigurnosna kamera za kućanstva s podrškom za AI

Xiaomi je kineski proizvođač potrošačke elektronike i dobro je poznat u cijelom svijetu. Tvrtka u svom asortimanu ima gotovo sve, reklo bi se od igle do lokomotive. Najnoviji uređaj koji je predstavljen na CES 2019 sajmu je sigurnosna kamera za kućanstva – Yi Home Camera 3.

Riječ je o maloj, moćnoj i pametnoj kameri. Naime, treća generacija je dobila podršku za AI značajke. Zahvaljujući njima kamera je u mogućnosti prepoznati kada treba, odnosno kada ne treba poslati obavijest korisnicima o kretanjima unutar njihovog doma.

Većina kućnih kamera ima mogućnost slanja takvih obavijesti izravno na mobilne uređaje korisnika, većinom putem vlastite aplikacije. No, problem je u tome što većina kamera javlja svaki detektirani pokret, neovisno o tome je li detektirano kretanje kućnih ljubimaca, nekog letećeg insekta, svjetala automobila kroz vanjski prozor ili nepoznate osobe.

Dok bi u potonjem slučaju željeli primiti obavijest, u prva dva i ne bi. Pogotovo ako bi obavijesti stizale jedna za drugom, svakih par minuta ili češće. Xiaomijeva Yi Home Camera 3 dolazi s usavršenim engineom za prepoznavanje pokreta i obavijesti šalje samo kada prepozna nazovimo ih tako – važne događaje.

Kamera inače može snimati video zapise u 1080p kvaliteti. Također kamera može prepoznati i neobične zvukove u krugu do pet metara. Kamera u prodaju stiže krajem siječnja po cijeni od 40 USD. Svaki kupac uz kameru će dobiti i šest mjeseci besplatnog clouda na kojeg će se uploadati snimljeni materijali. U cloudu čuvat će se samo one snimke koje su nastale u zadnjih sedam dana.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.