Xiaomi Mi 9 na Geekbenchu

Nedavno su u javnost procurile gotovo sve informacije vezano uz hardver Xiaomijevog budućeg flagshipa Mi 9. Sada koji dan kasnije, stigli su i prvi rezultati benchmark testova koji nam otkivaju njegove trenutne performanse. Kažemo trenutne, jer se iste do službenog dolaska na tržište mogu dodatno povećati optimizacijom softvera.

Podsjetimo, Xiaomi Mi 9 temelji se na Snapdragonu 855, ima 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Zaslon je shodno važećim trendovima oveći, dijagonala mu je 6,4 inča, a rezolucija FHD+. Također kako bi pratio konkurenciju Xiaomi je sa stražnje strane ugradio dvije kamere, jednu takozvanu glavnu kameru rezolucije 48 MP i jednu sekundarnu od 12 MP te 3D ToF kameru. Za ljubitelje selfija ili video poziva visoke kvalitete Xiaomi je s prednje strane ugradio kameru od 24 MP.

Kako se bliži MWC 2019 sajam koji će se tradicionalno održati krajem veljače tako se na gotovo dnevnoj bazi pojavljuju i nove informacije vezano uz njega. Ovog puta nam stižu prvi benchmark rezultati od strane Geekbencha.

Geekbench ovaj model još uvijek vodi pod njegovim kodnim imenom – Cepheus. Dotični benchmark ujedno je i potvrdio kako se Mi 9 temelji na Snapdragonu 855, kako ima 6 GB RAM-a te kako će po dolasku na tržište imati trenutno najnoviji Android 9.0 Pie.

Što se tiče rezultata testova oni su u skladu s očekivanjima, vrlo visoki. naime, Mi 9 (Cepheus) u Single-Core testovima ostvario je 3.548 bodova, a u Multi-Core testovima 11.366 bodova. U odnosu na prošlogodišnji model Mi 8, napredak u performansama je značajan. Naime, Mi 8 je u istim testovima osvaja „tek“ 2.386 i 8.720 bodova.

Iako se predstavljanje očekuje tijekom MWC 2019 sajma, na tržištu se Mi 9 ne bi trebao naći prije svibnja 2019. godine. Ako je suditi po vremenu dolaska njegovog prethodnika.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.