Windowsi 10 i bez listopadske nadogradnje u listopadu – napredovali

Windowsi 10, “zadnji Windowsi” koji bi trebali najmanje dvaput godišnje biti ažurirani najnovijim značajkama umjesto dolaska novih verzija, polako postaju najpopularniji desktop OS na svijetu. I to sve unatoč problemima s posljednjim ciklusom nadogradnje. Podsjetimo, Windows 10 October Update, listopadska nadogradnja ovog OS-a, lansirana je prošlog mjeseca ali je zbog nekolicine problema stopirana.

U međuvremenu je listopad prošao pa je ispalo da se Microsoft malo zaletio kada je ovu nadogradnju nazvao “listopadskom”.

Međutim, u listopadu su, usprkos ovim nedaćama, Windowsi 10 zabilježili porast tržišnog udjela na računalima diljem svijeta. Prema podacima Computer Worlda, trenutačno se desetka nalazi na 38,3% svih računala u svijetu i na 43,9% svih računala s Windowsima.

Ovaj rezultat samo je mali korak do prvog mjesta, koje već godinama neprikosnoveno drže Windowsi 7. Oni su u listopadu bili instalirani na 39,4% svih, odnosno na 45,1% Windows računala u svijetu. U proteklom je mjesecu sedmica zabilježila pad od oko 1,6, a desetka dobila oko 0,8 postotnih poena.

Nastavi li se ovaj trend možemo očekivati kako će Windowsi 10 već ovoga mjeseca ili najkasnije do kraja godine postati najkorišteniji desktop operativni sustav na svijetu.

Odgovori