Vrijeme mobitela s projektorima još nije prošlo, uskoro stiže Blackview Max 1

Proizvođači mobitela kako bi se što više razlikovali od konkurencije često u svoje uređaje dodaju značajke koje oni drugi nemaju. Jedna od takvih je svakako maleni projektor koji omogućava korisnicima da na jednostavan način projiciraju sliku sa zaslona na zid.

Jedan takav uređaj krenut će u pretprodaju idućeg mjeseca, točnije prvog dana mjeseca ožujka 2019. godine. Riječ je o mobitelu naziva MAX 1 kojeg je proizveo kineska tvrtka Blackview. Kako stoji na službenim stranicama tvrtke, MAX1 je prošao kroz duži razvojni put – u lipnju 2017 osmišljen je konceptni uređaj, a deset mjeseci kasnije, u travnju 2018. godine prikazan je funkcionalni model.

U masovnu proizvodnje kreće 20. veljače 2019. godine, a prva pretprodaja najavljena je za kako smo već naveli za 1. ožujka 2019. godine. Oni koji se tog dana odluče kupiti mobitel, poštara na svojim vratima mogu očekivati sredinom tog istog mjeseca. Blackview nije naveo po kojoj cijeni misli prodavati mobitel, ali jest kako će ga prvih 1.000 kupaca dobiti po 43% nižoj cijeni.

Za još uvijek neodređeni iznos kupci će dobiti mobitel čiji se projektor temelji na MEMS tehnologiji i koji je kadar s udaljenosti od dva metra projicirati sliku veličine 70“, a s udaljenosti od tri metra sliku od 200“. Proizvođač navodi kako se projektor automatski fokusira u samo jednoj sekundi.

Najbolje iskustvo korištenja bit će kada je mobitel postavljen na tripod te kada se koristi mini subwoofer koji omogućava stereo zvuk u 360 stupnjeva. Postoji i službeni daljinski upravljač koji omogućava da se MAX 1 koristi kao neka vrsta TV-a.

Što se samog mobitela kao takvog tiče Blackview je čini se odradio dobar posao. MAX 1 ima 6,01“ AMOLED zaslon razlučivosti 2.160 x 1.080 točaka. Zaslon nema notcha, no zato ima malo deblje rubove iznad i ispod zaslona. Mobitel se temelji na MediaTekovom Helio P23 SoC-u čijih osam jezgri radi na brzini od 2,5 GHz i Mali-G71 grafici (770 MHz) te ima 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

[embedded content]

Blackview je MAX 1 opremio s ukupno tri kamere – sa stražnje strane nalazi se jedna kamera razlučivosti 16 MP, a s prednje dvije – također obje od 16 MP. Potrebnom energijom za rad MAX 1 napaja se iz baterije kapaciteta 4.680 mAh koja je prema navodima proizvođača u mogućnosti s jednim punjenjem izdržati do 5 sati prikazivanja videa ili do 150 sati reprodukcije glazbenih datoteka.

Softverska strana uređaja je malčice starija – Android 8.1 Oreo. Dimenzije uređaja su 159,5 x 74,7 x 10,2 milimetara. Više informacija o mobitelu možete saznati na službenim internetskim stranicama proizvođača.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.