Vizualno najljepše igre za Android platformu (2.dio)

Dobrodošli u drugi nastavak članka o vizualno najljepšim igrama za Android platformu! U prvome dijelu rekli smo nešto o igrama mješovitih žanrova koji se osim grafikom (koja izgleda fenomenalno) naravno mogu pohvaliti i izvrsnim gameplayem, što te igre ne samo da stavlja u skupinu grafički izvrsnih, nego općenito izvrsnih Android igara koje bi svaki vrsni gamer trebao isprobati!

U drugom dijelu smo pripremili isto tako impresivne (možda i impresivije) igre od kojih će vam zastati dah. Vizualno najljepše igre za Android platformu – 2.dio slijedi u nastavku!

ShadowGun Legends

ShadowGun Legends

Ova igra je posljednje što je na tržište Android igara izbacila tvrtka Madfighter Games. Za one koji su malo manje informirani radi se o istoj onoj tvrtki koja je zaslužna za jedne od najboljih zombi apokaliptičnih pucačina- Dead Trigger 2.

O čemu se radi ovdje? Pa najkraće rečeno Shadowgun Legends je pucačina iz prvog lica koja se može pohvaliti odličnim vizualnim efektima. Da, čak i više nego izvrsnim. Shadowgun Legends se s punim pravom može nazvati ”poslasticom” za oči jer će vam ova igra vrlo lako podsjetiti na AAA igre za konzole i Windows računala kao što su recimo Destiny ili Halo.

Ipak da ne bude sve na grafici (što i nije) deveoperi su se potrudili u ovu igru staviti brojne druge stvari zbog kojih ćemo se Shadowgun Legends vraćati opet i opet. Osim vrlo dugačkog i bogatog single player moda tu je naravno i multiplayer mod gdje možete igrati zajedno sa svojim prijateljima ili ako više preferirate sami protiv drugih. Ne previše modova, ali ipak solidan gameplay i više nego odlična grafika je ono što vas očekuje u Shadowgun Legends!

Tekken Mobile

Tekken Mobile

Tekken je od svojih početaka bio poznat na japanskim igraćim strojevima da bi kasnije prvi nastavak Tekken igre izašao na Playstationu davne 1994. godine. Od tada pa do dana današnjeg Tekken je doživio i preživio svakojake promjene. Neki nastavci su obilježili ne samo igru već i cijeli žanr tučnjave i donijevši nam neke od najboljih tabačina koje postoje (kao što su recimo Tekken 3, Tekken Tag Tourament, Tekken 6), dok se neke baš i nisu najbolje proslavile (kao recimo Tekken 4).

Tekken postoji i na Android mobilnim platformama. Je li to dobra ili loša vijest za igrače? Ako volite žanr tučnjava i pogotovo Tekken onda vam neke stvari neće smetati. Tekken je vizualno vrlo impresivan i jedna od definitivno grafički najimpresivnjih tučnjava za Android. Ipak, kako se radi o Androidu i s obzirom na to da je igra prilagođena Android uređajima, neće biti baš sve isto kao i kod konzolaških verzija.

Manji broj poteza, mikrotransakcije i valute koje trebate koristiti u igri ako želite napredovati je nešto s čime možda i neće biti zadovoljni svi ljubitelji igara na Android platformi. Ipak, bez obzira na sve Tekken Mobile izgleda lijepo, većina ”tekkenovskih” elemenata je i dalje tu tako da nema razloga da ovu igru ne uvrstimo na ovaj popis.

PUBG Mobile

PUBG Mobile

PlayerUnknown’s Battlegrounds je danas jedna od najigrivijih multiplayer ”royale” igara na konzolama i Windows računalima. S obzirom na rastuću popularnost igre bilo je samo pitanje vremena kada će igra osvanuti i na Androidu. To se i dogodilo. Sada imamo i PUBG na Android uređajima! Igra koja je grafički izgledala vrlo impresivno na Xbox One i Playstationu 4 sada je dostupna i na Android pametnim uređajima!

Osim grafike (koja izgleda poprilično odlično) ono što je kod PUBG igre toliko dobro i što širi zarazu među igračima brže od gripe zimi jest ”royale” stil igranja. Što to znači? To znači da trebate odabrati svog lika, oružje i opremu, nakon čega vas igra katapultira i padobranom spusti na otok gdje vam je glavni cilj srediti što veći broj protivničkih igrača te u isto vrijeme skupiti što bolja oružja i opremu.

Tko posljednji ostane živ taj je pobijedio! Ako igrate u timu, onda je potrebno da barem jedan igrač iz vašeg tima ostane živ kako bi tim pobijedio. Ono što ovu igru čini nalo nezgodnom za igranje su kontrole. S obzirom da PUBG u osnovi nije igra za pametne telefone već je prilagođena kako bi što bolje radila na njima, trebat će vam malo vremena dok se ne naviknete na tipkanje po ekranu umjesto korištenja tipkovnice i miša ili kontrolera (pogotovo ako ste već igrali PUBG na računalu ili konzoli).

Lineage II Revolution

Lineage II: Revolution

Lineage II: Revolution je mobilna verzija vrlo popularnog južnokorejskog MMORPG naslova. Jedna od glavnih točaka koja je prodavala ovu igru su vizualni efekti. Ako samo pogledamo na prvi pogled vidjet ćemo da Lineage II izgleda kao klasičan, japanski RPG, što znači da su vizualni efekti dovedeni na neku novu razinu. U prijevodu- ako želite igrati ovu igru bolje budite sigurni da će to vaš pametni telefon moći izdržati i podržati.

Što se same igre tiče, sve je manje-više isto kao i kod mnogih drugih sličnih RPG naslova. Nekoliko rasa na izbor, veliki svijet, mnoštvo questova. No ono što je svakako najimpresivniji element ove igre su vizualni elementi zbog kojih je Lineage II možda i grafički najbolja igra od svih koje sam dosad spomenuo.

Warhammer 40 000 Freeblade

Warhammer 40 000: Freeblade

Ako ste ljubitelj Games Workshopove igre ”odjevene” u gotičko-vojni, znanstveno-fantastični svemir ili ako vam se jednostavno igra odlična pucačina smještena u Sci-Fi svemiru koja još k tomu vizualno izgleda vrlo obećavajuće onda je ovo igra koju trebate zaigrati!

Dead Trigger 2

Dead Trigger 2

Ubijanje nepregledne horde zombija se možda već pretvorilo u klišej, no kada zaigramo igru kao što je Dead Trigger 2 svi klišeji padaju u vodu i jedino što ostaje su tone i tone zabave uz vizualno vrlo zadovoljavajuće efekte kojima bi mogli pozavidjeti i neke igre koje možemo igrati na konzolama ili Windows računalima!

Middle-Earth Shadow of War

Middle-Earth: Shadow of War

Još jedna igra čije je vrijeme i mjesto radnje drago nam Međuzemlje dobila je i svoju mobilnu verziju. Middle-Earth: Shadow of War je dobro nam poznata RPG igra u kojoj ćemo se ponovno boriti protiv horde orkova i goblina i rješavati questove koji se kronološki događaju prije događaja u Hobitu. S obzirom na to da se radi o mobilnoj verziji igre Middle-Earth: Shadow of War je strategija koja se osim fantastičnom igrivošću može pohvaliti i prekrasnim vizuanim efektima.

U vremenu kada se naglasak na grafički izgled igre sve više stavlja i kod mobilnih igara, izabrati vizualno najljepše mobilne igre nije lak posao. No i to se mora. Jesmo li neku igru izostavili? Svoja mišljenja podijelite s nama u komentarima ispod članka!

Piše: I.H.

Odgovori