Vivaldi preglednik do kraja godine i u inačici za Android uređaje

Glavni izvršni direktor tvrtke koja stoji iza internetskog preglednika Vivaldi, Jon Von Tetzchner, dao je ekskluzivni intervjuu za portal CNET. U njemu je najavio kako će do kraja godine biti dostupna inačica Vivaldi preglednika za operativni sustav Android.

Novi preglednik neće biti zamišljen kao direktna konkurencija poznatijim preglednicima na Android sustavu kao što je Chrome već u početku biti namijenjen iskusnijim korisnicima koje zanima maksimalna personalizacija njihovih preglednika.

Također, početna inačica Vivaldi preglednika za Android uređaje neće nuditi sve opcije koje se mogu naći u aktualnoj Vivaldi 2.4 desktop inačici preglednika.

U tvrtki se zalažu za sprječavanje praćenja korisnika (tracking), privatnost korisnika te smanjenje oglašivačkog sadržaja. Što se tiče reklama, Jon Von Tetzchner upućuje na vanjska rješenja dostupna putem ekstenzija za preglednik.

Ipak najveća novost je odluka da se uz mobilnu inačicu Vivaldi preglednika predstavi i zasebni klijent za elektroničku poštu definiran zasad kao autonomni modul putem kojeg će se moći koristiti i poznati servisi kao što je Gmail. Kao i u slučaju mobilnog preglednika i autonomni modul za elektroničku poštu bi trebao biti dostupan do kraja ove godine.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.