Veslanje po gradu uz sklopivi origami kanu

Čudan je taj svijet crowdfundinga. Ponekad se na Kickstarteru i sličnim platformama naiđe na pravi dragulj, jedinstveno tehnološko rješenje, genijalne indie filmove ili igre, a ponekad na bizarne i naizgled beskorisne gadgete koji ipak pronađu svoj put do kupaca. U ovu potonju kategoriju spada i proizvod koji dolazi iz Belgije – sklopivi prijenosni kanu ONAK, i to u verziji 2.0.

Njegovi autori kažu, a tko smo mi da im ne vjerujemo, kako je u njihovim krajevima, u gradovima smještenima uz kanale, rijeke ili more, najnoviji trend u rekreaciji – veslanje. No, gradskim veslačima problem je prenositi velike kajake, čamce ili druga plovila pa se belgijska ekipa primila posla i izradila sklopivi kanu.

Masa mu, zbog korištenja naprednih materijala, iznosi tek oko 15 kilograma, dolazi u paketu s kotačićima, i može ga se lako i brzo sklopiti rasklopiti. I tako na tisuće puta.

Kao takav, ONAK 2.0 idealan je za sve koji se nakon posla žele uputiti do obližnje vodene površine i poslijepodne provesti veslajući. Kako u kanu stanu dvije odrasle osobe, tj. ukupni teret do čak 250 kg, moguće je na ovaj način odraditi i obiteljski izlet.

Međutim, urbano veslanje neće biti baš jeftino. U sklopu Kickstarter kampanje ovaj origami kanu može se dobiti po početnoj (akcijskoj!) cijeni od 1.395 eura, odnosno preko 10.000 kuna, što i nije malo za ne baš uvjerljivu konstrukciju.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.