Večeras se u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku održava Europska noć istraživača

Europska noć istraživača je Inicijativa EU kojom se popularizira znanost i rad znanstvenika. Tradicionalno se održava diljem Europe svake godine zadnjeg petka u mjesecu rujnu. Gradovi koji sudjeluju u održavanju Europske noći istraživača prepuštaju svoje gradske trgove znanstvenicima koji interaktivnim sadržajem djeci i odraslima približavaju znanost i svoj znanstveni rad.

Popularizacija znanosti

Osnovni cilj inicijative je popularizacija znanosti. Organizatori žele približiti javnosti znanost i rad znanstvenika, potaknuti mlade za budući ulazak u istraživačku karijeru te upoznati širu javnost s europskim i nacionalnim politikama u području znanosti.

Ove godine u Europskoj će noći istraživača, koja se održava upravo danas od 17 do 22 sata, sudjelovati znanstvenici i institucije iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka.

Na navedenim lokacijama bit će upriličen niz događaja, izložbi i predavanja koja će govoriti o raznovrsnim znanstvenim temama – od fizike, genske terapije, kemije, preko projekata osnovnoškolaca, pa sve do znanstvenih pokusa koji će biti izvođeni pred posjetiteljima.

Detalje programa možete pronaći na Facebook i web stranicama projekta.