Ultra – iznimno moćni dron za filmaše, može prenositi kamere mase do 60 kg

Tvrtka Flying Pictures razvila je novi dron za filmaše – Ultra. Riječ je o dronu koji prema navodima proizvođača nadilazi tehnološka ograničenja tradicionalne bespilotne tehnologije te koji je kadar nositi i najteže komade danas dostupne audio i video opreme. Ultra je rezultat višegodišnjeg iskustva u dizajniranju, izgradnji te letenju više vrsta bespilotnih letjelica u složenim i izazovnim situacijama i okruženjima na svijetu.

Primjera radi, dok se Hrvatska pošta početkom godine pohvalila testiranjem autonomnog drona koji može prevesti teret težine do 200 grama, Ultra bez problema prenosi terete i do 60 kilograma teške. Flying Pictures Ultra prvi je ujedno i jedini dron na svijetu koji koristi Libra L7 nosač.

Ultra može biti opremljen s različitom filmskom opremom, primjerice trostrukim Alexa Mini Multi-Array objektivima, Zeiss CP3 lećama i RTMotion upravljačkim sustavom (ukupna težina opreme oko 50 kilograma) ili Arri 435 filmskom kamerom koja je opremljena s magazinom od 400ft te Cooke 35-140 mm anamorfnim zumom čija konfiguracija teži oko 55 kilograma.

[embedded content]

Ultra je najmoćniji kinematografski dron na svijetu s maksimalnom masom polijetanja od 110 kilograma i najvećom brzinom letenja od 105 km/h. Proizvođač je svjestan kako sama snaga drona nije dovoljna da bi proizvod bio uspješan stoga su poradili i na sigurnosti što je potvrđeno dozvolom od strane UK CAA, a koja omogućava korištenje drona i u gusto naseljenim područjima.

Više informacija o dronu Ultra možete saznati na internetskim stranicama proizvođača.