Twitter zabilježio rast broja dnevno aktivnih korisnika

Microblogging platforma Twitter je u sklopu svojeg redovitog financijskog izvješća ubacila i statističke podatke o svojim korisnicima. U četvrtom kvartalu prošle godine Twitter je imao 126 milijuna dnevno aktivnih korisnika, što bi bio rast od 9% u odnosu na 124 milijuna dnevno aktivnih korisnika iz trećeg kvartala 2018. godine.

Na godišnjoj razini ostvaren je rast od 5%, s time da su neka tržišta zabilježila i dvoznamenkasti rast broja korisnika. Broj mjesečno aktivnih korisnika pao je te sada iznosi 321 milijun korisnika, u odnosu na 326 milijuna zabilježenih u trećem kvartalu.

Rezultati o broju korisnika temelje se na korisnicima koji su upotrebljavali Twitter preko weba ili službene mobilne aplikacije. Bilježi se i pad prijava zloupotrebe servisa i nepoželjnog sadržaja na samoj platformi, riječ je o padu prijava tijekom četvrtog kvartala od oko 16%.

Što se tiče financijskih rezultata, Twitterovi prihodi su rasli sa 723 milijuna američkih dolara u četvrtom kvartalu 2017. godine na 909 milijuna američkih dolara zabilježenih u četvrtom kvartalu 2018. godine.

Oglašivački prihodi su u istom razdoblju rasli sa 644 na 791 milijun američkih dolara. Neto dobit prema GAAP-u bila je 255 milijuna američkih dolara, u odnosu na 91 milijun u četvrtom kvartalu 2017. godine.     

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.