Tumblr zabranjuje sadržaj za odrasle

Ovih dana događa se kraj jedne ere što se tiče danas manje popularne microblogging platforme, Tumblra. Čelništvo platforme je naime odlučilo napraviti zaokret u odnosu na dosadašnji način uporabe platforme kako bi se privukli potencijalni oglašivači.

Promjene se događaju i zbog činjenice da tvrtka Oath kao vlasnik Tumblra za dugoročni cilj ima približavanje Googleu i Facebooku što se tiče prihoda od oglašavanja.

Zbog toga će se krenuti u restrikciju i strožu kontrolu sadržaja koji će se u budućnosti moći pojavljivati na toj platformi.

Tumblr je od samih početaka, dakle od osnivanja 2007. godine bio poprilično tolerantan u svezi sadržaja koji se postavlja na platformu, bilo to sadržaj vezan za najnovije filmove ili pak sadržaj koji je namijenjen samo punoljetnim osobama.

Upravo ovaj potonji sadržaj će počevši od ovog mjeseca biti zabranjeno postavljati na Tumblr (izuzev onog što u platformi nazivaju “umjetničkim fotografijama” i fotografija majki koje doje svoje bebe).

Valja podsjetiti da je nedavno Apple uklonio službenu Tumblr aplikaciju s App Storea zbog činjenice da je sustav za filtriranje na microblogging propustio ukloniti pedofilski sadržaj.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.