Stigli najnoviji LG gaming monitori sa visokom razinom osvježavanja i vrhunskim performansama

LG je predstavio tri monitora LG 32GK850G, LG 27GK750F i LG 34GK950G-B koji su osmišljeni i dizajnirani za igrače koji traže najbolje od najboljeg po pitanju ”glatkog” igranja igara.

Nova linija LG monitora koja uključuje i ova tri modela obećava fantastična iskustva prikaza slike bez potrebe žrtvovanja performansi niti kod najnovijih naslova igara. Nadalje, ova tri modela monitora biti će odraz renomiranosti, kvalitete i pouzdanosti koju tvrtka želi pokazati, ali će biti i mjerilo kakvi monitori u budućnosti trebaju biti, što će svakako navesti konkurenciju na poboljšanje. Pa krenimo redom..

LG 32GK850G-qhd
LG 32GK850G

LG 32GK850G – 1440p G-Sync monitor sa razinom osvježenja od 165 Hz

LG 32GK850G je fantastičan, 32-inčni  gamerski monitor sa mogućnošću osvježavanja od 144 Hz što se može podići  na 165 Hz. Zaslon veličine 31,5“ s QHD tehnologijom (2560 x 1440) i preciznim bojama pretvorit će svijet igranja u živopisni vizualni doživljaj.

Model je označen slovom ”G” u broju modela što znači da će monitor u sebi sadržavati podršku za G-Sync (što onda znači kompatibilnost sa VR-om kod Nvidia-inih grafičkih kartica). Pascalove kartice serije 10 su još uvijek vladari u igranju igara kod najviših rezolucija, stoga uparivanje Nvidia GTX 1080, 1070 ili 1060 sa ovim velikim monitorom će omogućiti sklapanje igraćeg stroja idealnog za najviše zahtjeve.

Dizajn bez obruba s 3 strane uistinu uvlači gledatelja u zaslon. Sofisticirani dizajn monitora uklapa se u svaki dom ili ured. Postolje je jednostavno za postaviti uz samo jedan klik. Prilagodite nagib/visinu/zakretanje/centriranje kako biste prilagodili fokus i uronili u pustolovine/avanture. Ergonomske postavke za podešavanje mogu smanjiti umor što je uistinu bitno tijekom duže upotrebe. Usredotočite se na igru i igrajte duže i udobnije.

LG 32GK850G
LG 32GK850G

U vezi estetskog dijela LG nije radio nikakve izmjene. To znači da će monitor biti na tržište isporučen sa minimalističkim obilježjima, odnosno od mat crnih tekstura sa vrlo tankim rubovima. Nadalje, monitor će koristiti novi držač koji je oblikovan u obliku slova Y. Poboljšanja u vezi držača sada se ogledaju u tome što je on puno savitljiviji.

Jedna od zanimljivih značajki je i Dynamic Action Sync, koji korisnicima omogućuje napadanje protivnika bez odgode tijekom RTS igara poput Starcraft 21. Zahvaljujući minimalnom kašnjenju ulaznog signala, vaša se osjetila usklađuju s brzim ritmom prizora koji se odvijaju u stvarnom vremenu.

Kako bi stvari dodatno začinio i kako bi izbjegao da njegov novi monitor izgleda i ostavlja dojam ”mekoće” LG je na svoj novi LG 32GK850G odlučio staviti Sphere Lightning. Radi se o RGB LED prstenu koji se nalazi otraga i koji je zadužen za svjetleće efekte.

LG 32GK850G_Sphere_lighting

Osim mogućnosti mijenjanja ambijentalnog svjetla i teme, ova mogućnost će isto tako funkcionirati i kao pomoćno i kao aktivno, ambijentalno svjetlo. Pomoćno svjetlo će pomoći u smanjivanju opterećenja kod gledanja na način da će proširivati gradijentnu osvijetljenost, dok će aktivno ambijetalno svjetlo služiti kod lakšeg uklapanja i miješanja boja na ekranu.

6 različitih postavki boja stvara atmosferu igranja koja se može prilagoditi. 6 mogućnosti koje donosi Sferno osvjetljenje su: bijela dnevna svjetlost, neutralno bijela, magenta, crvena, prirodno zelena i nebesko plava, koje se prilagođava regulatorom čak i kada je monitor isključen. Što se tiče svjetline zaslona najviša moguća razina osvijetljenosti monitora je 350 cd/m2, a uz to monitor ima sveobuhvatnu pokrivenost u pogledu sRGB raspona boja. Za dodatne informacije o modelu LG 32GK850G posjetite LG službene stranice ovdje.

LG 27GK750F
LG 27GK750F

LG 27GK750F – 27-inčni monitor od 240 Hz za kompetitivno igranje

LG 27GK750F je jedan od prvih monitora na tržištu koji dolaze sa TN panelom ove veličine i mogućnošću osvježavanja od 240 Hz. AU Optronics je izjavio da je ovaj modul u razvitku već neko vrijeme, a nama je drago da je napokon vani jer se na ovaj način igračima daje još jedan izbor koji mogu uzeti u razmatranje. Ovaj monitor ima rezoluciju od 1920 x 1080, što ga činiti idealnim za igrače koji stavljaju veći prioritet na veće razine fps-ova u odnosu na izgled slike.

LG 27GK750F GAMING MONITOR

Nadalje ovaj model će biti isporučen sa svaki poznatim alatom za poboljšavanje kojeg LG trenutno ima u svome arsenalu, kao što su Dynamic Action Sync i Black Stabilizer. No najbolja mogućnost koju ovaj monitor ima jest FreeSync zbog koje će LG 27GK750F imati poboljšanu kompatibilnost sa AMD-ovim grafičkim karticama. U kombinaciji sa novim Vega karticama i mogućnošću osvježavanja od čak 240 Hz-a, ovaj monitor će pružati vrlo responzivne, ”glatke” i vrlo ugodne preformanse.

LG 27GK750F MONITOR

Fluidno kretanje u igrama omogućuje brzina osvježavanja od 240Hz uz odziv 1ms (s Motion Blur Reduction – smanjenje zamućenja u pokretu), što vas čini najbržim u igri! Ostavit će te konkurenciju u prašini, jer ovom 240Hz monitoru treba samo 4.1ms za prikaz 1 sličice, što je za brze akcijske igre imperativ.

Aktivirani 1ms Motion Blur Reduction stvara crni učinak umetanjem slike treperenjem pozadinskog osvjetljenja, a taj je učinak sličan dvostruko većem broju sličica u sekundi. Smanjuje se zamućenje pokreta jer je pozadisnko osvjetljenje isključeno tijekom razdoblja porasta i pada tekućeg kristala bez stvaranja učinaka/udvostručavanja sličica. Vrijeme odziva je poboljšano kada je 1ms Motion Blur Reduction uključen. *1ms Motion Blur Reduction uzrokuje smanjenje osvjetljenosti te se sljedeće značajke tada ne mogu aktivirati: AMD FreeSyncTM/DAS (Dynamic Action Sync).

LG-27GK750F-B STRAŽNJA STRANA

Što se tiče izgleda treba reći da će tu LG 27GK750F dijeliti obilježja sa svojim G-Sync bratom, što opet znači mat crne boje i vrlo tanki izgled. Nažalost, budući vlasnici neće uživati u Sphere Lightning efektima koje možemo naći u njegovoj snažnijoj braći, čija je glavna namjena poboljšavanje efekata ambijentalnog svjetla. Dobra vijest je da će i ovaj model biti na držaču kao i njegov veći brat. Korisnici će tako moći uživati u visini, zakretanju, i trzanju monitora uz minimalan trud ne bi li dobili savršeni kut gledanja. Ovaj mehanizam će isto tako sadržavati uređaj za primitak na jedan klik, što znači da će postavljanje LG 27GK750F biti vrlo jednostavno. Za dodatne informacije o LG 27GK750F posjetite LG službene stranice ovdje.

LG 34GK950G-B GAMING MONITOR
LG 34GK950G-B

LG predstavlja UltraGear seriju monitora počevši sa 34GK950G-B G-SYNC monitorom

Na IFA 2018 sajmu u Berlinu LG je predstavio svoj novi 34GK950G-B G-SYNC monitor snažnih mogućnosti i osobina uz ponudu superiorne kvalitete slikovnog prikaza kao i brze mogućnosti procesuiranja (što znači da je ovaj monitor namijenjen za vrhunsko igranje). LG-ov novi monitor tako će sadržavati ultra-široki ili ”UltraWide” omjer od 21:9 što će ga činiti idealnim za igraće iskustvo. Početak u proizvodnji serije trebao bi započeti novim LG 34GK950G-B monitorom od 34-inča sa IPS zakrivljenim panelom i Nvidia-inim G-Sync-om.

LG-ov 34GK950G-B UltraGear monitor je opremljen sa najboljim od najboljeg što tehnologija može ponuditi kako bi se korisnicima pružila najbolja moguća kvaliteta slike. Jedna od takvih tehnologija je i Nano IPS tehnologija prikaza koja prekriva oko 98% DPI-P3 prostora boja  i ponovno stvara boje preko više od 135% sRGB prostora za boje, čime se na ovom igraćem monitoru stvara reprodukcija boja najviše kvalitete.

LG 34GK950G-B MONITOR
LG 34GK950G-B

Nadalje, monitor sadrži i razinu osvježavanja od 120 Hz kako bi igranje bilo što ugodnije i fluidnije. Tu je i podrška za Nvidia-inu G-Sync tehnologiju. Recite zbogom ”trganju” ekrana i bilo kakvom zapinjanju prilikom igranja.

LG-jev UltraGear monitor smješten je na 34-inčnom panelu koji na sebi ima UltraWide QHD kvalitetu prikaza rezolucije 3440 x 1440 i omjer slike 21:9. Uz to monitor dolazi sa ekrtremno tankim rubovima, što ga čini idealnim za stvaranje ”multi-monitor” postavki za još bolje i sveobuhvatnije igraće iskustvo!

LG 34GK950G-B stražnja strana
LG 34GK950G-B

LG LG 34GK950G-B isto tako sadrži i Sphere Lightning, koji smo spominjali kod modela LG 32GK850G. Radi se o RGB načinu osvjetljenja koje se može namjestiti ovisno o preferencama igrača i koje se nalazi sa stražnje strane monitora, a čija je glavna namjena dodatno poboljšavanje igraćeg iskustva. Za dodatne informacije o modelu LG LG 34GK950G-B posjetite službene LG stranice ovdje.

I.H.

Odgovori