Sony najavio nove 8K, OLED i 4K Full Array LED televizore

Sony je na ovogodišnjem CES 2020 sajmu najavio nove 8K, OLED i 4K Full Array LED televizore koji se temelje na tvrtkinim najnovijim tehnologijama i čiji je cilj jasno i kvalitetno prenijeti zamisli autora nekog sadržaja na zaslon, a time i do samih korisnika.

Novi televizori dio su serija ZH8, A8, A9, XH95 i XH90, a odlikuju se velikim zaslonima, jasnom i preciznom kvalitetom slike za što je zaslužan Sonyjev procesor slike – X1 te kvalitetnim zvukom zahvaljujući tehnologiji Sound-from-Picture Reality koja pruža osjećaj korisnicima kako zvuk dolazi upravo sa slike koju gledaju na zaslonu, a ne okolo nje.

[embedded content]

Pojedini modeli televizora nude i Netflixov sadržaj uz studijsku kvalitetu zvuka i IMAX Enhanced. Sonyjevi novi televizori će uvesti i Ambient Optimization, novu tehnologiju koja optimizira kvalitetu slike i zvuka neovisno o okruženju u kojem se korisnik nalazi. Automatski se prilagođava svjetlina slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući je u tamnim. Televizori otkrivaju i predmete u sobi, poput zavjesa i namještaja koji mogu apsorbirati ili odražavati zvuk, te precizno prilagođavaju akustiku kako kvaliteta zvuka ne bi bila ugrožena.

[embedded content]

Pojedini modelu televizora podržavaju Frame Tweeter tehnologiju koja omogućava titranje okvira televizora kako bi se emitirao zvuk i korisnicima pružio osjećaj kako zvuk dolazi izravno s ekrana. Daljinski upravljači za televizore iz serije ZH8 i XH95 imaju aluminijsko kućište i pozadinsko osvjetljenje kako bi upravljanje televizorom i sadržajem bilo lakše u mračnim prostorima.

[embedded content]

Nova serija televizora dolazi s Android TV značajkom te Google Assistantom, Google Playom i ugrađenim Chromecastom. Modeli s glasovnom aktivacijom omogućavaju pretraživanje i pokretanje sadržaja te upravljanje pametnim kućnim uređajima putem glasa. Svi modeli podržavaju i rad s pametnim zvučnicima.

[embedded content]

8K Full Array LED televizori bit će dostupni unutar serije ZH8 u veličinama od 85“ i 75“. OLED serije razlučivosti 4K moći će se nabaviti u veličinama od 65“ i 55“ (A8) i 48“ (A9).

4K Full Array LED televizori bit će dostupni u veličinama od 85“, 75“, 65“, 55“ i 49“ unutar serije XH95, a unutar serije XH90 u veličinama od 85“, 75“, 65“ i 55“.

Obični LED televizori razlučivosti 4K nalaze se unutar serija XH85 (49“ i 43“), XH81 (65“, 55“, 49“ i 43“), XH80 (85“, 75“, 65“, 55“, 49“ i 43“) i XH70 (65“, 55“, 49“ i 43“.

Vrijeme dostupnosti i cijene Sony će objaviti naknadno. Dodatne informacije o navedenim televizorima dostupne su u priloženim videima i na gornjim poveznicama.