Snažan i prenosiv – uživajte u najboljem iz oba svijeta uz LUMIX G90

Dizajniran da bude iznimno prenosiv i jednostavan za upotrebu, novi Panasonicov fotoaparat LUMIX G90 nudi cijeli niz savršeno osmišljenih funkcija za fotografije i videozapise. Uz 20,3-megapikselni Digital Live MOS senzor, najnoviji slikovni procesor Venus i dvostruku stabilizaciju slike u pet osi Dual I.S. (Image Stabilizer) 2, G90 je spreman za snimanje akcije u najrazličitijim situacijama.

Redizajniran izvana radi maksimalne udobnosti i lakog rukovanja jednom rukom, G90 je zabrtvljen kako bi bio otporan na vlagu i prašinu. Integrirano OLED tražilo LVF (Live Viewfinder) dolazi s velikim OLED stražnjim monitorom dijagonale 7,6 cm zakretnim pod svim kutovima za slobodno kadriranje.

Snimateljima videozapisa G90 nudi 4K i Full HD snimanje videozapisa uz razne vrijednosti sličica u sekundi i dostupnim vanjskim snimanjem zajedno s 3,5-milimetarskom utičnicom za mikrofon i novododanom utičnicom za slušalice. Kao i kod drugih proizvoda LUMIX, 4K Photo pomaže uhvatiti jedinstvene trenutke pomoću novih funkcija modela G90 kao što su Sequence Composition i Auto Marking.

Mogućnosti povezivanja putem Bluetootha i Wi-Fija pojednostavnjuju dijeljenje u pokretu, dok punjenje preko USB-a također u pokretu omogućuje bolju iskoristivost uređaja.

Visoka kvaliteta slike i superbrzo automatsko fokusiranje

20,3-megapikselni Digital Live MOS senzor modela G90 konstruiran je bez niskoprolaznog filtra kako bi mogao uhvatiti najveću količinu detalja. U kombinaciji s procesorom Venus dobivaju se slike koje izgledaju prirodno, kao iz stvarnog života i sa širokim dinamičkim rasponom.

Za najoštrije snimke LUMIX G90 ima stabilizaciju slike u pet osi Dual I.S. (Image Stabilizer) 2 koja kombinira optički stabilizator slike (OIS) sa stabilizacijom slike putem tijela (BIS) i tako kompenzira kretnje prilikom snimanja ekvivalentom brzini okidača od pet zaustavljanja. Dual IS 2 u pet osi funkcionira za fotografije i videozapise, uključujući 4K videozapise za najglatkije moguće snimljene materijale.

Vrhunski 4K videozapisi

Lumix G90 doista je hibridni fotoaparat kod kojeg je jednaka važnost posvećena bogatim mogućnostima snimanja videozapisa. On može snimati 4K videozapise (3840 x 2140) pri 30p/25p ili 24p uz razlučivost Full HD (1920 x 1080) pri 60p/50p (područje od 50 Hz), 60p (područje od 60 Hz) s automatskim fokusiranjem punog kadra. Može se oristiti i jako brzo snimanje videozapisa za snimanje videozapisa u „slow-motionu“ u razlučivosti Full HD pri 120 sličica u sekundi (1/4x), 90 sličica (1/3x) i 60 sličica u sekundi (1/2x).

Dostupan je 8-bitni izlazni signal u stvarnom vremenu na vanjski monitor s omjerom 4:2:2*1 preko opcionalnog mikro HDMI kabela, a predinstaliran je i V-Log L za širi dinamički raspon za renderiranje boja u postprodukciji. Uz to, tu je i 3,5-milimetarski priključak za mikrofon za snimanje kvalitetnog zvuka i utičnica za slušalice.

G90 krase LUMIX-ovi dobro poznati načini rada 4K Photo. Korisnici sad mogu još lakše izdvajati nezaboravne trenutke snimljene pri 30 sličica u sekundi iz 4K videozapisa zahvaljujući novoj funkciji automatskog označavanja koja automatski otkriva sličice u kojima se slika mijenja. Dodana je i značajka Sequence Composition za stvaranje slika sa stroboskopskim efektom kombiniranjem više slika u jednu snimku radi zabavnog doživljaja.