Skype sada može zamutiti pozadinu u video razgovoru

U Microsoftu su svjesni kako mnogi muku muče s namještanjem pozadine dok obavljaju video pozive. Bili ti pozivi privatne ili poslovne prirode, osim osobe koja sjedi pred kamerom bitno je da pozadina bude primjerena prilici, tj. da se na ekranu ne vidi nered u kući, kakve povjerljive informacije iz ureda ili pak djeca koja nepozvana ulijeću u kadar. Sve neugodne situacije koje mogu proizaći iz neželjenog prikaza okruženja Skype sada može preduhitriti jednim korisnim dodatkom – zamućivanjem pozadine.

Ova opcija do sada je postojala u poslovnoj aplikaciji Microsoft Teams. Prelaskom u Skype ona postaje dostupna svim korisnicima koji žele obavljati video pozive bez brige oko toga što će, osim njih samih, kamera uhvatiti.

Zamućivanje pozadine uključuje se vrlo jednostavnim “prekidačem” na ekranu, i moguće ga je uključiti ili isključiti za vrijeme video razgovora (izbornik je dostupan kada pokazivač miša postavite iznad ikone kamere).

Microsoft za prepoznavanje subjekta koji mora ostati u fokusu i pozadine koju treba blurati koristi algoritme umjetne inteligencije. Oni prepoznaju ljudske oblike: glavu, kosu, ruke i tijelo pa bi trebali u većini slučajeva ispravno (i, kažu, suptilno) zamutiti sve osim onog bitnoga. Iz kompanije ipak poručuju da će njihova tehnologija učiniti sve da zamuti pozadinu poziva, ali isto ne jamče sa 100%-tnom sigurnošću, pa se ipak nemojte oslanjati na to da će vam ovaj dodatak uvijek i bez iznimke sačuvati privatnost ili dostojanstvo.

Opcija je dostupna u najnovijoj inačici Skypea za desktop računala.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.