Skice iz korisničkog priručnika potvrdile dizajn Galaxyja S10 Lite

Početkom mjeseca na Internet su procurili renderi za Galaxy S10 Lite. Kako sam naziv otkriva radi se o slabijem i cjenovno pristupačnijem telefonu u odnosu na flagship modele iz serije Galaxy S10 koja je predstavljena u veljači 2019. godine.

Prema renderima Galaxy S10 Lite između ostalog trebao je s prednje strane dobiti zaslon s punch-hole otvorom za prednju kameru. Također sa stražnje strane kućišta, u gornjem lijevom kutu, trebao se naći i kvadratni otok unutar kojega bi se trebale nalazi tri kamere i bljeskalica.

Galaxy S10 Lite (prednja strana)
Galaxy S10 Lite (prednja strana)

Sada na kraju istog mjeseca na Internet je procurio i korisnički priručnik za navedeni telefon. Zahvaljujući skicama unutar priručnika sada je potvrđeno kako su renderi s početka mjeseca bili točni te da je to finalni dizajn uređaja. Podatci navedeni u korisničkom priručniku potvrdili su i kako će Galaxy S10 Lite imati skener otiska prsta u zaslonu.

Galaxy S10 Lite (stražnja strana)
Galaxy S10 Lite (stražnja strana)

Službenih informacija o hardveru telefona i dalje nema. No očekuje se konfiguracija temeljena na Snapdragon 855 čipu, s 8 GB RAM-a, 128 GB interne memorije te Androidu 10. Nadalje, očekivana razlučivost kamera je 48 MP (glavna), 12 MP (ultraširoka), 5 MP (makro) i 32 MP (selfie). Galaxy S10 Lite trebao bi imati 6,7“ Super AMOLED zaslon FHD razlučivosti i omjera stranica 20:9. Energiju za rad crpit će iz baterije kapaciteta 4.500 mAh koja će podržavati 45 W tehnologiju brzog punjenja.

Skice iz priručnika otkrivaju standardni set tipki (za uključivanje telefona i regulaciju glasnoće), utro za microSD karticu te USB-C port za punjenje baterije (i spajanje s računalom).