Segway izradio S-Pod, osobno prijevozno sredstvo sasvim nove kategorije

Segway, kompanija poznata po svojim samobalansirajućim skuterima te odnedavno i električnim romobilima i drugim osobnim sredstvima mobilnosti, najavila je da će na CES-u predstaviti nešto sasvim drugačije. Ovo prijevozno sredstvo, koje možete vidjeti na naslovnoj fotografiji, zapravo je samobalansirajući skuter na dva kotača u koji se može – sjesti.

S-Pod
S-Pod

Iako Segway S-Pod podsjeća na električna invalidska kolica, nije zamišljen za te svrhe. Namijenjen je ljudima kojima invalidska kolica ne trebaju nego se samo žele kretati na struju, ali u sjedećem položaju. Teško je ovaj proizvod svrstati u neku postojeću kategoriju, a Segway-Ninebot kaže da je riječ o sredstvu za osobnu mikromobilnost, ili osobnom transporteru idealnom za prijevoz u urbanom okruženju.

S-Pod je, citiramo, “transportna kapsula prve klase za zatvorene prostore kao što su zračne luke, tematski parkovi i trgovački centri”. Siguran je, prometuje brzinom do 38 km/h, njime se upravlja putem “joysticka”, a vrlo je agilan što se tiče promjena smjera i brzine kretanja.

Novi romobili

Da ne ostane sve na ovom neobičnom vozilu, kompanija će istodobno predstaviti i liniju novih električnih romobila. Ninebot KickScooter Air T15 bit će, kažu, najkompaktniji, najlakši i najefikasniji takav proizvod do sada, a imat će, među ostalim, i mogućnost prikupljanja energije kroz regenerativno kočenje. Osim njega na CES-u će biti predstavljeno još nekoliko nadograđenih e-romobila, od onih za zahtjevnije vozače pa sve do dječjih modela.

Ninebot KickScooter Air T15
Ninebot KickScooter Air T15