Šareni RTX 2080 u Aorus izdanju s vodenim AIO sustavom hlađenja

Gigabyte je na svojim internetskim stranicama izlistao novu grafičku karticu iz GeForce RTX serije. Riječ je o modelu GV-N2080AORUSX W-8GC koji će biti dio Aorus linije i koji se odlikuje kako tvornički povećanim performansama tako i po AIO vodenom sustavu hlađenja.

Na službenim stranicama Gigabyte navodi kako GPU kod ovog modela ima povećani radni takt od 1.890 MHz. Proizvođač je ovaj model opremio sa 8 GB GDDR6 memorije također povećanog takta od 14.140 MHz. Inače referentna brzina GPU-a je 1.710 MHz, a memorije 14.000 MHz.

Kako bi temperature držao pod kontrolom Gigabyte je za ovaj model načinio i poseban sustav hlađenja. AORUS GeForce RTX 2080 XTREME WATERFORCE 8G model ima AIO WATERFORCE sustav hlađenja, koji kako mu sam naziv govori, za hlađenje GPU-a i drugih bitnih komponenti (MOSFET, VRAM) koristi vodu.

WATERFORCE AIO rashladni sustav sastoji se masivne bakrene ploče, 240-milimetarskog aluminijskog radijatora, pumpe, cijevi za dovod i odvod vode i dva 120-milimetarska DBB ventilatora. Ventilatori su shodno godini proizvodnje i trendovima opremljeni s RGB osvjetljenjem.

Budući je AORUS GeForce RTX 2080 XTREME WATERFORCE 8G moderna grafička kartica i video izlazi su joj takvi – 3x HDMI, 3x DP i 1x USB-C. Iako grafička kartica ima ukupno sedam video izlaza istovremeno može koristiti samo pet.

Detaljnije specifikacije možete proučiti na službenim stranicama proizvođača. Vrijeme dostupnosti i cijena za sada nisu poznati.

Odgovori