Samsung u polumraku pokazao vlastiti mobitel sa savitljivim zaslonom koji je još uvijek u razvoju

Kao grom iz vedra neba Royale je neki dan iznenada prvi predstavio mobitel sa savitljivim zaslonom – FlexPai. Iako se uređaj ne čini odviše funkcionalan, ova ne odveć poznata kineska tvrtka dobila je pozornost svjetskih medija jer je bila prva u onome za što se očekivalo da će biti puno zvučnija imena poput Samsunga primjerice.

No, to se kako znamo nije dogodilo. Stoga je Samsung morao požuriti i na developerskoj konferenciji u San Franciscu pokazati dokle je stigao u razvoju mobitela o kojem se do sada najviše samo pisaloGalaxy F (X). Kako je dotični uređaj još uvijek u razvojnoj fazi nisu željeli otkriti previše, već samo kako i oni imaju tehnologiju koja omogućava izradu uređaja kao i njihova neočekivana konkurencija.

[embedded content]

Stoga ne čudi što na pozornici tijekom demonstracije uređaja nije bilo odviše svjetla već tek onoliko koliko je potrebno da se vide obrisi uređaja. Ako vam se Galaxy F (X) čini nezgrapnim, to je samo privid.

Naime, Samsung je uređaj umetnuo u podeblje plastično kućište kako konkurenciji ne bi otkrio njegov dizajn te stvarnu debljinu, a koja prema navodima proizvođača u konačnici i neće biti prevelika.

Galaxy F (X) ima 7,3-inčni fleksibilni OLED zaslon kojeg u Samsungu nazivaju Infinity Flex Display. zahvaljujući posebnom korisničkom sučelju – One UI, zaslon se može podijeliti u tri zone što  će korisnicima omogućiti istovremeni rad s do tri aplikacije. Kako se vidi iz priloženih fotografija glasine o zaslonu koji se preklapa prema unutra su bile točne. Jednom kada je zaslon sklopljen, Galaxy F (X) se pretvara u tradicionalni mobitel s jednim (manjim) zaslonom.

Da mobiteli sa savitljivim zaslonima nisu tek prolazni hir potvrdio je Google koji je najavio službenu podršku u Androidu za takve uređaje. Mobiteli sa savitljivim zaslonima dobili su i vlastitu kategoriju – Foldables. Više detalja o svom savitljivcu Samsung će otkriti na CES sajmu koji će se održati iduće godine u siječnju.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.