Samsung predstavio 75 i 219-inčne Mikro LED zaslone

Samsung je još na prošlogodišnjem CES-u predstavio svoj prvi Micro LED panel dijagonale 146 inča. Zbog velike dijagonale dotični je dobio i prigodan naziv – Wall, odnosno zid.

Ove godine, Samsung je zahvaljujući tehničkom napretku u procesu ultra-fine poluprovodničke ambalaže koja smanjuje jaz između mikroskopskih LED čipova, uspio stvoriti 4K Micro LED 75-inčni zaslon. Zbog prirode Micro LED modula, ova tehnologija nudi fleksibilnost u veličini zaslona koja korisnicima omogućuje prilagodbu kako bi odgovarala bilo kojoj prostoriji. Dodavanjem Mikro LED modula, korisnici mogu proširiti svoj zaslon na željenu veličinu što će korisnicima u budućnosti omogućiti stvaranje zaslona i na nepravilnim veličinama, kao što su 9×3, 1×7 ili 5×1 koje odgovaraju njihovim prostornim, estetskim i funkcionalnim potrebama.

The Wall
The Wall

Samsung Micro LED tehnologija također optimizira sadržaj bez obzira na veličinu i oblik zaslona. Čak i kada dodajete više modula, Samsung Micro LED zasloni mogu skalirati kako bi povećali razlučivost – sve dok držite konstantnu gustoću piksela, a Micro LED može podržati sve, od standardnog sadržaja 16: 9 do 21: 9 filmova širokog formata, do nekonvencionalnih omjera kao što je 32: 9 ili čak 1: 1, bez kompromisa u kvaliteti slike.

Budući da su mikro LED zasloni bez okvira, nema granica između modula te ih možete dodavati onoliko koliko vam to budžet dopušta. Uz ovaj takozvani „baby“ Micro LED Samsung je predstavio i masivni, 219-inčni Micro LED zaslon – „The Wall“ čije dijagonala iznosi impresivnih 556 centimetara što je još jedan dokaz kako je pomoću ove tehnologije moguće raditi zaslone bilo koje razlučivosti, oblika ili veličine.

Samsung je ujedno najavio i novo partnerstvo – s tvrtkom Apple unutar kojeg će ovog proljeća na svoje televizore iz Smart TV 2019 linije donijeti podršku za iTunes filmove i TV emisije te podršku za Apple AirPlay 2. Najavljeno je kako će sadržaj s iTunesa biti dostupan preko Samsungovih televizora u više od 100 zemalja svijeta, a podrška za Apple AirPlay 2 u više od 190 zemalja.

S novom iTunes aplikacijom na Samsungovim Smart televizorima, korisnici mogu pristupiti svojoj postojećoj iTunes knjižnici i pregledavati iTunes Store kako bi izabrali između stotine tisuća filmova i TV emisija što će kupiti ili iznajmiti, uključujući i najveći izbor 4K HDR filmova. Također podrškom za AirPlay 2 korisnici će moći bez poteškoća reproducirati videozapise, fotografije, glazbu, podcaste i još mnogo toga s uređaja tvrtke Apple izravno na Samsung Smart TV, uključujući televizore QLED 4K i 8K, TV prijemnike Frame i Serif, kao i druge Samsung UHD i HD modele.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.