Predstavljena Nokia X71, HMD-ov prvi mobitel s rupom u zaslonu

Nedavno smo zahvaljujući Geekbenchu imali prilike saznati nešto više o Nokiji X71. Podsjetimo, riječ je o mobitelu iz srednjeg segmenta koji se temelji na nešto starijem Snapdragonu 660.

Sada koji dan kasnije, HMD je i službeno predstavio Nokiju X71. Time su potvrđene ranije informacije i SoC-u i količini radne te podatkovne memorije. Nokia X71 predstavljena je u konfiguraciji sa 6 GB RAM-a i 128 GB podatkovnog prostora. Korisnici kojima početni prostor nije dovoljan mogu ga naknadno proširiti memorijskom karticom (microSD) za do dodatnih 256 GB.

Kao što je vidljivo iz priložene fotografije prednju stranu uređaja gotovo u potpunosti prekriva 6,39“ zaslon (93%). Okolni rubovi oko zaslona su gotovo neprimjetni, a najdeblji je donji rub, ali zanemarivo. Inače, HMD je ovaj mobitel odlučio opremiti sa zaslonom koji umjesto ureza ima rupu u gornjem lijevom kutu, unutar koje se nalazi selfie kamera od 16 MP.

Kad smo kod kamera spomenimo i one „glavne“ na stražnjoj strani kućišta, a koje će se koristiti za fotografiranje i snimanje drugih osoba. Na stražnjoj strani nalaze se tri kamera – od 48 MP, 8 MP i 5 MP. S lijeve strane u visini srednje kamere nalazi se bljeskalica. Ispod kamera smješten je skener otisaka prstiju.

HMD je ovim modelom odlučio ugoditi i ljubiteljima slušalica s 3,5-milimetarskim priključkom ugradivši jedan takav priključak i u Nokiju X71. S desne strane, na boku uređaja, nalazi se tipka za uključivanje mobitela, a okolo nje ovalna LED-ica koja služi za dojavu o postojanju nepročitanih poruka, propuštenih poziva i slično.

Mobitel je opremljen baterijom kapaciteta 3.500 mAh, a koja podržava tehnologiju brzog punjenja. Uz uređaj HMD isporučuje i brzi, 18-vatni, punjač. Inače, Nokija X71 temelji se na operacijskom sustavu Android i to onom iz Android One programa. Riječ je dakako o najnovijoj 9.0 inačici OS-a.

Prodaja na kineskom tržištu kreće od 30. travnja po cijeni od oko 345 eura. Nešto kasnije, Nokija X71 trebala bi stići i na druga tržišta, ali pod drugačijim nazivom – Nokia 8.1 Plus.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.