Predstavljen prvi savitljivi smartphone na svijetu

Američka tvrtka Royole službeno je predstavila prvi pametni telefon na preklapanje ikada. FlexPai je svijetlo dana ugledao u srijedu u Pekingu, gdje je oduševio novitetima i već se uspio zamjeriti konkurenciji.

Naime, svoj savitljivi smartphone odlučili su na tržište lansirati mjesec dana prije Samsunga, koji će sličan uređaj predstaviti u prosincu. Što se samog modela tiče, FlexPai je kombinacija pametnog telefona i tableta koji radi na operativnom sustavu Android te Qualcommovom Snapdragonu 8150.

Veliki 7.8-inčni telefon dolazi s OLED ekranom od 1920×1080 piksela, 6 ili 8 GB RAM-a, kao i 128, 256 ili 512 MB unutarnje memorije, ovisno o tome koju opciju kupac izabere. Krasi ga i dvostruka 20 MP + 16 MP zadnja kamera, što dovoljno govori o činjenici da je Royole u FlexPai uložio mnogo truda.

Navodno je uređaj moguće sklopiti 200 tisuća puta prije nego što se pokvari, no tek valja vidjeti kakvim će se pokazati u rukama korisnika. FlexPai će koštati oko 1200 eura, a prve narudžbe kreću za mjesec dana.

„Oprostite se od krutih površina. FlexPai će u potpunosti promijeniti vašu percepciju tradicionalnog mobilnog telefona i potrebu za posjedovanjem više mobilnih uređaja“, kazali su Amerikanci prilikom njegove prezentacije.

Royole, čiji slogan glasi We invent the future, doista je napravio korak u budućnost. Ubrzo nakon predstavljanja prvog savitljivog pametnog telefona na svijetu, stigle su i prve YouTube recenzije uređaja. Za kraj pogledajte kakvu je ocjenu zaslužio FlexPai:

[embedded content]

Piše: D.S.

Odgovori