Predstavljen Motorolin Moto G8 Power Lite smartphone

Nakon nekoliko najava Motorola je službeno predstavila svoj pametni telefon Moto G8 Power Lite, koji dosta sliči osnovnom Moto G8 Power modelu no zbog nekih se karakteristika pozicionira u nešto nižu klasu.

Riječ je o mobilnom uređaju s 6,5-inčnim HD+ zaslonom s waterdrop notchom, MediaTekovim Helio P35 čipom, 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije proširive microSD karticama.

U spomenutom waterdrop notchu nalazi se 8-megapikselna selfie kamera, dok se sa stražnje strane nalazi trostruka kamera koja se bazira na glavnom 16-megapikselnom senzoru s otvorom blende f/2.1, 2-megapikselnom širokokutnom senzoru s otvorom blende f/2.4 i 2-megapikselnoj makro kameri s otvorom blende f/2.4.

Kao osnovni Power model i Lite inačica ističe se po autonomiji koja se u ovom slučaju temelji na bateriji s kapacitetom od 5000 mAh i podrškom za brzo punjenje od 10 W. Operativni sustav je stari Android 9.0 Pie, a tu je 3,5-milimetarski priključak za slušalice, podrška za Bluetooth 4.2, Wi-Fi (802.11n) te senzor otisaka prstiju (nedostaje NFC).

Moto G8 Power Lite prodavat će se s cijenom od oko 190 eura, a na tržištu se očekuje u idućim tjednima.