Pojavili se prvi koncepti iPhonea XI. Iznimno su ružni

Na društvenim mrežama pojavili su se svježi leakovi koji bi trebali predstavljati prvi pogled na ovogodišnju liniju iPhonea. Uređaj koji bi se mogao nazivati iPhone XI na tržištu bi se, tradicionalno, trebao pojaviti ujesen, a već je postalo uobičajeno da prije samog predstavljanja razni dobro upućeni leakeri u javnost puste barem vanjski izgled novih mobitela. Niti ovoga puta nije ništa drugačije.

Jedan od najpouzdanijih ljudi koji se bavi “curenjem” informacija vezanih uz Apple, Benjamin Geskin, objavio je svježe rendere koji navodno prikazuju kako će iPhone izgledati krajem 2019. godine. Gotovo svi koji su ih vidjeli iznimno su razočarani.

Da krenemo redom – OLED zaslon od ruba do ruba uređaja ostaje gotovo identičan onome kod modela X i XS, dok je notch tek nešto uži. Međutim, najveća promjena (slobodni smo reći – na gore) dogodila se sa stražnje strane. Umjesto vertikalno postavljenog isturenog “otoka” na kojem se nalaze kamere i bljeskalica, ili pak okruglog kao kod modela XR, iPhone XI mogao bi donijeti više nego dvostruko veću izbočinu.

Njezin oblik bit će kvadratni sa zaobljenim uglovima, a na njoj će biti, u neobičnom rasporedu, smještene tri kamere i četverostruka bljeskalica. Sve ovo trebalo bi omogućiti Appleu neke nove dodatke u tehnologiji snimanja fotografija i videa, ali će i značajno poružniti uređaje. Huawei Mate 20 Pro ima sličan kvadratni ispupčeni dio s kamerama, ali je postavljen centralno i raspored leća na njemu je simetričan. Ovo, pak, što je Apple navodno pripremio do sada nije bilo uobičajeno.

Ovdje svakako treba napomenuti da je do očekivanog vremena predstavljanja nove generacije iPhonea ostalo još poprilično vremena i da se sve ove informacije do tada mogu lako demantirati. No, prijašnje iskustvo s leakovima ove vrste pokazalo je da su oni obično točni.

iPhone XI morao bi biti prodajni hit kako bi malo ublažio negativnu sliku koja se u posljednje vrijeme veže uz Appleove prodajne rezultate, a hoće li ovakav izgled privući mnoštvo novih korisnika – nismo baš sigurni. Možda u Cupertinu znaju bolje.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.