Pada zadnja utvrda neurezanih zaslona – Samsung najavio čak tri takva zaslona

Od kako je Apple predstavio iPhone X, odnosno prvi iPhone sa urezanim zaslonom, većina mobitela je dobila isti takav ili barem sličan ures na zaslonima. Mada ga Apple nije izumio, uvelike ga popularizirao, na sreću jednih, a ujedno i na nesreću drugih korisnika koji se na takve, urezane zaslone nikako ne mogu privići.

I dok se činilo kako će svi proizvođači mobitela neminovno prijeći na zaslone s urezom, Samsung je uspješno odolijevao toj novotariji. No, prema prezentiranom uskoro pada i jedna od zadnjih utvrda neurezanih zaslona – Samsung.

Naime, na developerskoj konferenciji u San Franciscu između ostaloga bilo je riječi i o urezanim zaslonima, a Samsung ih je najavio čak tri. Svaki u svom nazivu nosi riječ „Infinity“ ali i dodatno slovo kojim se označava oblik ureza.

[embedded content]

Zaslon naziva Infinity-U imat će urez na središnjem dijelu zaslona u obliku slova „U“ (sličan onomu sa Essentiala). Zatim, tu je i zaslon naziva Infinity-V koji će imati urez na istom mjestu kao i Infinity-U zaslon, samo što će on biti više oštrih linija koje podsjećaju na slovo „V“.

Pored ova dva Samsung je predstavio i zaslon naziva Infinity-O koji ima okrugli izrez unutar zaslona zbog čega sliči na sovo „O“. Sudeći prema viđenom takav okrugli urez bit će smješten na bočnu stranu što bi moglo značiti kako je namijenjen mobitelima koji će ima po dva zaslona (sa svake stane po jedan).

Unatoč tome što je predstavio tri nova zaslona s urezima, Samsung je ostavio i tračak nade kako će u budućnosti opstati i zasloni bez ureza. Uz ova tri, predstavljen je i četvrti zaslon – New Infinity koji nema ureza. Takvi uređaji će svoje kamere i senzore najvjerojatnije smjestiti na slider ili još bolje, ispod zaslona kao što je odnedavno slučaj i sa skenerom otiska prsta.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.