Originalni Super Mario Bros. prodan na aukciji po rekordnoj cijeni

Prva platformerska igra koja prati pokušaje talijanskog vodoinstalatera u spašavanju princeze koja je svaki put u drugom dvorcu u kraljevstvu gljiva izašla je prije 35 godina, a jedna osoba koja je pronašla neotvoreni i očuvani primjerak iz 1987. godine prošlog je vikenda postala bogatija za više od 100 tisuća američkih dolara.

Aukcijska kuća Heritage Auctions, koja se bavi prodajom upravo takvih rijetkih stvari, objavila je da je anonimni kupac iz SAD-a odlučio za taj primjerak igre izdvojiti 114 tisuća američkih dolara. Prije ove aukcije, rekord je također držala Super Mario Bros. igra koja je prošle godine prodana za 100 tisuća američkih dolara, a prodavač je nakon toga zaključio da je to vjerojatno bio krivi potez.

Posebnost ovog primjerka je pakiranje u kojem je došlo i koliko je očuvano, a procjenjivačica pretpostavlja da je netko kupio igru 1987. godine i zatim je ostavio da skuplja prašinu. Također, rečeno je da osoba koja je stavila igru na prodaju nema veze s kolekcionarstvom, što je veoma neobično za taj svijet. Pretpostavka je da u cijelom svijetu postoji manje od 10 primjeraka ove igre koji su toliko očuvani.

Mario je krenuo skromno, ali je danas jedan od najpoznatijih likova u igraćem svijetu i dobio je brojne nastavke, spin-offe, pa čak i serije i filmove upitne kvalitete. Nintendo je rekao da imaju razne nove planove za serijal, među kojima je i nova Paper Mario igra, a što će sve vodoinstalater raditi saznat ćemo na sljedećem Nintendo Directu, kad god se on održao.