Objavljeni sistemski zahtjevi za Anthem

BioWare i EA su nam prvi puta spomenuli Anthem prije gotovo pet godina, da bi tu znanstveno-fantastičnu igru propisno najavili i prikazali za vrijeme EA Play konferencije 2017. godine. Radi se o spoju pucačine iz trećeg lica i akcijske igre koju igrači mogu igrati sami ili u njoj uživati kooperativno s još tri druga igrača.

Do izlaska nas dijeli mjesec i pol dana, ali je EA već ranije najavio kako će ponuditi dvije demo verzije. Prva će postati dostupna već krajem siječnja, pa su odlučili podijeliti službene sistemske zahtjeve kako bi se svi zainteresirani mogli pripremiti. Evo kako izgledaju:


  Minimalna konfiguracija Preporučena konfiguracija
Operativni sustav 64-bitni Windows 10
Procesor Intel Core i5 3570 ili AMD FX-6350 Intel Core i7-4790 ili AMD Ryzen 3 1300X
Grafička kartica Nvidia GTX 760/AMD Radeon 7970 ili R9280X Nvidia GTX 1060 ili RTX 2060/AMD RX 480
RAM 8 GB 16 GB
DirectX DirectX 11
HDD 50 GB slobodnog prostora

Dosta razumno za današnje igre, a jedino što čudi je ekskluzivnost za Windowse 10. Ipak, ako želite da vam igra izgleda kao u najnovijem traileru (nalazi se ispod teksta) koji je za vrijeme sajma CES osvanuo na Nvidijinom YouTube kanalu, vjerojatno će vam trebati nešto jače. Anthem svakako izgleda veoma dobro, no preostaje vidjeti hoće li i gameplay biti dovoljno različit od serijala Destiny na kojeg podsjeća.

Sami ćemo se moći uvjeriti uskoro, budući da će spomenute demo verzije postati dostupne između 25. i 27. siječnja za sve igrače koji su odradili predbilježbe ili plaćaju Origin Access pretplatu, dok će svi ostali igrači dobiti priliku zaigrati besplatan demo od 1. do 3. veljače.

Anthem je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a na sve tri platforme postat će dostupan 22. veljače. Nakon problematičnog i razočaravajućeg četvrtog nastavka u serijalu Mass Effect nadamose da će BioWare kroz ovaj projekt opet uvući igrače u svoje zanimljive svjetove – ne samo zbog toga što bi nam bilo drago zaigrati kvalitetnu SF akcijsku igru, nego i zato što EA voli zatvarati studije koji nisu zadovoljili njihova, često nerealna, očekivanja. Ako vam treba više informacija o Anthemu, pronaći ćete ih ovdje.

[embedded content]

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.