Nvidia je službeno predstavila RTX-icu 2060

Nvidia je danas, 7. siječnja točko kako je i bilo najavljeno predstavila najnovijeg, četvrtog člana obitelji RTX. Riječ je dakako o grafičkoj kartici RTX 2060 Founders Edition.

Iznenađenja po pitanju specifikacija nema – RTX 2060 Founders Edition ima 1.920 CUDA jezgri, 240 Tensor jezgri, 30 RT jezgri, 120 TMU-a, i 48 ROP-a. Osnovna brzina GPU-a je 1.365 MHz, a Boost brzina 1.680 MHz. Opremljena je sa 6 GB GDDR6 memorije brzine 14 Gbps, 192-bitnim memorijskim sučeljem te se odlikuje memorijskim bandwidthom od 336 GB/s.

Kako i priliči nasljedniku, RTX-ica je znatno bolja u odnosu na prethodni model GTX-icu 1060. Primjerice broj CUDA jezgri je veći za 50%, a memorijski protok za 75%. Napomenimo reda radi kako se usporedbe odnose na Nvidijine referentne, Founders Edition modele.

[embedded content]

Inače, nova generacija Nvidijinih grafičkih kartica temeljenih na Turing arhitekturi donose do šest puta bolje performanse u odnosu na prethodnu generaciju (Pascal). Uz to su dobile i podršku za Ray Tracing u realnom vremenu i AI značajke koje uz pomoć Tensor jezgri dodatno poboljšavaju grafiku i specijalne efekte u igrama.

Kako nije bilo iznenađenja po pitanju specifikacija tako ga nema ni po pitanju cijene. Nvidia je potvrdila kako će tržišna cijena biti 349 USD. Službeni datum početka prodaje je 15. siječnja, a jedno, kraće vrijeme kupci će uz svaku kupnju dobivati i kod za besplatno preuzimanje Battlefielda V ili Anthema. Kako bi se spriječila nekontrolirana kupnja (od strane rudara kriptovaluta) Nvidia za sada ograničava kupovinu na do dvije grafičke kartice po kupcu.

Detaljnije specifikacije o RTX-ici 2060 Founders Edition možete proučiti na službenim internetskim stranicama proizvođača.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.