Nubia Red Magic Mars, gejmerski mobitel s 10 GB RAM-a

Iz Nubije je stigao novi mobitel za gejmere. Riječ je o modelu naziva Red Magic Mars koji se od konkurencije izdvaja po količini ugrađene memorije te po dvostrukom sustavu hlađenja.

Naime, Nubia je za svoj novi model odabrala ni manje ni više nego 10 GB RAM-a, odnosno 2 GB više nego što se nalazi u većini današnjih prijenosnih i desktop računala. No, to nije sve čime se Red Magic Mars izdvaja od konkurencije, ima toga još.

Na primjer dvostruki sustav hlađenja – vodeni i zračni koji uspijevaju sniziti temperaturu SoC-a za do 13 stupnjeva što u konačnici omogućava i do 70% bolje performanse. Inače, uređaj se temelji na Snapdragonu 845 koji radi na taktu od 2,8 GHz.

Druga, odnosno treća značajka po kojoj se Red Magic Mars izdvaja od konkurencije su dvije kapacitivne tipke za gaming koje su smještene uz desni rub kućišta, a koje se koriste dok se mobitel nalazi u landscape modu. Korisnicima kojima ni te dvije dodatne tipke nisu dovoljne proizvođač je pripremio i Bluetooth kontroler.

[embedded content]

Neovisno što od ovoga dvoje koristili tijekom gaminga Red Magic Mars u oba slučaja će koristiti 4D Shock sustav koji omogućava posebne vibracije kako bi dočarao događaje na zaslonu. Što boljem ugođaju doprinijet će i stereo zvučnici s podrškom za DTS 7.1 audio.

Kako je ovdje riječ o mobitelu za gejmere proizvođač je sa stražnje strane dodao i prigodne RGB svjetlosne efekte kojih je ukupno šest – Sky, Iridescent, Laser, Rhythm, Aurora i Interstellar. Ako vam defaultni svjetlosni efekti nisu po volji možete ih promijeniti pomoću posebnog editora koji dolazi s uređajem.

Što se ostalih specifikacija tiče, Nubia Red Magic Mars ima 6-inčni zaslon razlučivosti 2.160 x 1.080 točaka te ovisno o modelu 6 GB, 8 GB ili 10 GB RAM-a te 64 GB, 128 GB ili 256 GB interne memorije. Neovisno o modelima kapacitet baterije je uvijek isti – 3.800 mAh, kao i konfiguracija kamera – sa svake strane nalazi se po jedna kamera razlučivosti 8 MP (prednja) i 16 MP (pozadinska).

Za sada Red Magic Mars može se nabaviti samo na kineskom tržištu (od 7. prosinca), a hoće li u nekom trenutku postati dostupan i izvan granica Kine za sada nije poznato. Cijene se kreću oko 390 USD (6 GB/64 GB), 460 USD (8 GB/128 GB) i 580 USD (10 GB/256 GB).

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.