Nubia Alpha – pametni sat i smartfon u jednom

Nubia je na ovogodišnjem MWC sajmu pokazala svoj hibridni sat/smartfon. Ovako na prvu teško je reći što su prvo krenuli razvijati, pametni sat kojem su dodati telefon ili zglobni telefon koji je naposljetku poslužio i kao sat, pametni naravno.

Nubia Alpha uz sve značajke koje nalazimo na fitness narukvicama, pametnim satovima dobila je i mogućnost telefoniranja te fotografiranja pomoću vlastite kamere. Kako živimo u doba kada su savitljivi zasloni sve više na cijeni, Nubia Alpha je također dobila jedan takav.

No, za razliku od savitljivih zaslona na dijelu ovogodišnjih mobitela, onaj na Nubia Alpha je unaprijed savijen kako bi koliko-toliko dobro ležao na ruci. Naime, kako bi zaslon bio što veći (4,0“ OLED) morao je zauzeti i dio narukvice. Rezultat takvog dizajna vidite na priloženim fotografijama, nekome će se svidjeti, nekome ne, sredine nema.

Što se specifikacije tiče, poznato je kako se Nubia Alpha temelji na Snapdragon Wear 2100 čipsetu, kako ima 1 GB RAM-a i 8 GB podatkovnog prostora. Uređaj se potrebnom energijom za rad napaja iz baterije kapaciteta 500 mAh. Koliko će dugo izdržati na jednom punjenju, znat će se nakon prvih neovisnih testova.

Kamera je smještena na desnu stranu, odnosno na gornju stranu (iznad zaslona) kada ju upotrebljavate kao sat. Senzori su pak smješteni na donju stranu, odnosno ispod zaslona. Proizvođač navodi kako je razlučivost kamere 5 MP uz otvor blende od f/2.2. Nubia je prilikom izrade koristila kvalitetne materijale, primjerice, narukvica je od nehrđajućeg čelika. Osigurana je otpornost na vodi i prašinu do razine certifikata IP67.

Službeno predstavljanje je najavljeno za 8. travnja, a tada ćemo saznati i potpune specifikacije. Nubia Alpha stići će u dvije inačice, s podrškom za Wi-Fi te s podrškom za Wi-Fi i eSIM kartice. Slabiji model bit će dostupan samo u crnoj boji i po cijeni od 450 eura, a snažniji, u zlatnoj uz cijenu od 650 eura.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.