Novi problemi: Windows 10 korisnicima ne dopušta da pristupe svojim računima

Korisnici Windowsa 10 su u četvrtak ujutro naišli na nove probleme prilikom pokretanja operacijskog sustava koji u zadnje vrijeme izaziva podosta disfunkcionalnosti u radu. Microsoftovi serveri bore se kako bi otklonili poteškoće sustava, no desetka je u međuvremenu uspjela napraviti još veću štetu.

Forumaši s Reddita koji nisu mogli pristupiti svojim računima kazali su kako im je Microsoft sugerirao da umjesto klasičnog Windowsa 10 Pro instaliraju Windows 10 Home, zato što njihova Pro licenca više nije u funkciji. S istim su problemima muku mučili i brojni drugi korisnici koji su popustili pritiscima Microsofta i konačno se prebacili na desetku.

Poruka koju su korisnici dobivali

Microsoft je objavio kako doživljaju probleme s aktivacijskim serverima, a pogođeni su računi usera koji su prije nadogradnje na desetku koristili Windows 7 ili 8. Uređaji koji su izvorno stigli s Windowsom 10 nisu imali poteškoće sa sustavom.

„(Problem) se pojavio u Japanu, Koreji, Amerikama i mnogim drugim zemljama. Naši inženjeri neumorno rade na rješavanju tog problema i očekuje se da će ga popraviti u roku od jednog do dva radna dana“, objavljeno je na službenim stranicama Gatesove tvrtke.

Windows 10 bliže je popularnoj sedmici no ikad. Portal Computer World tvrdi kako je „desetka“ u listopadu bila instalirana na 38.3% svih osobnih računala te 43.9% onih koja rade na Windowse. S druge strane, Windows 7 nalazi se na 39.4% osobnih računala i 45.1% PC-jeva koji rade na Windowse. Razlika se, dakle, smanjila na svega jedan posto. Hoćemo li promjenu na vrhu najpopularnijih Windowsa gledati već prije kraja godine?

Piše: D.S.

Odgovori