Netflix testira “sliku u slici” unutar preglednika

Gledanje Netflixa uskoro možda više neće biti radnja na koju se na računalu treba u potpunosti fokusirati. Ili, drugim riječima, bit će moguće raditi nešto drugo na računalu dok se u uglu ekrana vrti film ili serija s ovog streaming servisa. Naravno, ukoliko u Netflixu tako odluče.

Ovih su tjedana novinari Engadgeta, kao i neki korisnici, primijetili da im je na desktop inačici Netflixa, unutar internetskog preglednika, dostupno aktiviranje takozvanog “pop-out playera”. Isti omogućava da slika “iskoči” izvan preglednika te da se smjesti u kut ekrana dok se na njemu nalazi bilo što – drugi prozor istog preglednika ili pak neka treća aplikacija. Ovako izbačena slika u slici može se povećati ili smanjiti po želji te premještati po ekranu kako god korisnik zaželi.

Kako službenih informacija nije bilo, znatiželjnici koji su ovu funkcionalnost primijetili priupitali su Netflix o tome. Nakon određenog vremena iz kompanije su im odgovorili tek kako je riječ o testiranju nove opcije. Hoće li i kada ona zaživjeti, za sada nije poznato.

Please follow and like us: