Nakon brojnih kritika: Korisnici Windowsa 10 uskoro će moći pauzirati nadogradnje

Neželjena ažuriranja desetke zasigurno su jedan od najvećih problema s kojima se njeni korisnici moraju suočavati, no Microsoft im je konačno odlučio stati na kraj. Iako su dosad instalacije mogli odgođati samo useri s poslovnim računima, uskoro će tu mogućnost imati svi.

Automatske instalacije i ažuriranja nisu se pokazale pravim potezom, jer su oni koji su pristali na prebacivanje na Windows 10 znali gubiti započete dokumente ili često bili izbačeni iz online razgovora, igara… Gatesova kompanija uvidjela je kako sustav ne funkcionira i ljudima će, odlučeno je, dati opcije koje su tražili.

Pauziranje updateova bilo je omogućeno samo osobama s Windows 10 Professional i sličnim business inačicama operacijskog sustava, no funkciju će ubrzo moći početi koristiti i korisnici s Windows 10 Home računima. U inačici desetke pod nazivom 19H1, koju neki već imaju, dok drugi trebaju dobiti, nalazi se opcija „Pause updates for 7 days“.

Za odgodu ažuriranja, potrebno je kliknuti na prvu opciju

Nadogradnje i zakrpe, prema tome, neće vam se više automatski ažurirati, već s njima možete pričekati i do tjedan dana od dana dobivanja obavijesti. Opcija se nalazi u panelu Settings pod Updates & Security.

Neki dan je stigla potvrda kako je Windows 10 napokon po popularnosti prestigao Windows 7, a novo rješenje Microsofta zasigurno će rezultirati još većim brojem prebacivanja sa sedmice na desetku…

Piše: D.S.

Odgovori