Musk najavio razvoj električnog bicikla i supersoničnog zrakoplova

Elon Musk vizionar je zahvaljujući kojem svijet gura velikim koracima naprijed, a njegovi izumi mogli bi obilježiti veliki dio naše budućnosti. Posebno se to odnosi na sustav prometovanja – po cestama, putem revolucionarnih tunela i kapsula, u svemir, a čini se uskoro i po pločniku. Naime, u pregledu dijela godine iza nas, Musk se osvrnuo na probleme koji su se nadvili nad kompaniju Tesla, ali je ujedno najavio i nove projekte – među ostalim, električni bicikl i zrakoplov.

Električni bicikl nova je ideja koja bi mogla zaživjeti u radionici Tesle. Iako Musk nije izašao u javnost s nekim konkretnim informacijama, u jednom od intervjua za medije je najavio kako razmišlja o razvoju električnog bicikla. Ono što je naglasio jest kako zasigurno neće raditi električni romobil jer se to ne uklapa u njegovu viziju, no električni bicikl mogao bi biti razvijen već u nekom od narednih perioda.

Zanimljivo, Musk je najavio kako je jedan od projekta koji mu se motaju po glavi supersonični električni zrakoplov. Taj bi zrakoplov treba polijetati i uzlijetati vertikalno, a mogao bi donijeti pravu revoluciju u zračni promet. No, ovo je projekt koji će još neko vrijeme biti izvan fokusa jer je mnoštvo drugih projekta koje Musk mora privesti višoj fazi razvoja i predstavljanju javnosti.

Prije svega, tu je SUV automobil Model Y koji je nedavno najavljen i koji bi trebao biti velika prekretnica u poslovanju Tesle. Također, Tesla razvija kamion za teške terete, a nastavlja se i razvijanje sportskog električnog automobila. No, Musk je naglasio kako je najviše uzbuđen oko pickup kamioneta čiji je razvoj također u tijeku.

Puno je zahtjevnih planova pred Teslinim inženjerima, a iza njih je naporno razdoblje u kojem su imali hrpu problema. Naime, unutar Tesle su ove godine rješavali velike probleme koje su imali kod proizvodnje Modela 3, a čija je proizvodnja sada napokon optimizirana. Za kraj, Musk se pohvalio podatkom kako je ovo prva godina otkako Tesla posluje pozitivno što će biti veliki elan za sve daljnje zadatke.

Piše: M.Ž.

Odgovori