Microsoft priprema moderniju verziju tipkovnice i miša iz serije Ergonomic

Microsoft će početkom idućeg mjeseca održati događaj Surface 2019 na kojemu će predstaviti nove prijenosnike iz serije Surface. Internetska stranica WinFuture je doznala kako bi 2. listopada Microsoft mogao predstaviti i dodatne uređaje, poput modernije tipkovnice iz miša iz serije Ergonomic.

Za razliku od originala (iz devedesetih i dvijetisućitih godina prošlog stoljeća (na slici) koji su bili dostupni isključivo u bijeloj boji, modeli s kraja 2019. bit će raspoloživi u više boja. Izvor navodi crnu, svijetlo plavu te boju kajsije. Kakvog će dizajna biti nova tipkovnica i miš trenutno nije poznato, ali se očekuju da po tom pitanju ne odudaraju previše od svojih uzora.

No, zna se kako će se novi modeli temeljiti na novijim tehnologijama. Primjerice, PS/2 konektor bit će zamijenjen s modernijim USB konektorom, a možda vidimo i bežična izdanja navedenih uređaja. Izvor navodi kako će nova Ergonomic tipkovnica imati cijenu od oko 60 USD, a novi Ergonomic miš oko 40 USD.

Do Microsoftovog Surface događaja ostalo je svega par dana, pa nećemo morati dugo čekati na potvrdu ili demanti ove informacije.