Microsoft predstavio Surface Duo preklopni smartphone s dva zaslona

Uz mnoge predstavljene Surface proizvode Microsoft je na posebnom događanju za javnost pripremio i jedno iznenađenje. Predstavljen je pametni telefon Surface Duo, koji donosi dvije jedinstvene karakteristike što se tiče tvrtke iz Redmonda.

Surface Duo sklopivi je pametni telefon s dva klasična nesavitljiva zaslona (spojenih šarkama koje omogućuju zakretanje zaslona za 360 stupnjeva). Također, prvi je to Microsoftov pametni telefon koji se temelji na operativnom sustavu Android, iako ostaje nejasno radi li se o čistom Androidu ili nekoj kombinaciji koja uključuje pokretanje Android aplikacija uz pomoć novog Windows 10X sustava specifično prilagođenog uređajima s dva zaslona.

Oba zaslona su 5,6-inčna, a kada su potpuno rasklopljeni daju radnu površinu s dijagonalom od 8,3 inča (u sredini između dva zaslona velike su šarke, a oko zaslona postoje i za današnje standarde vrlo veliki rubovi).

Pri predstavljanu telefona naglašeno je kako je razvijan u partnerstvu s Googleom te mogućnost obavljanja telefonskih poziva. Nagađa se da se u unutrašnjosti Surface Duo telefona nalazi Intelov Lakefield procesor i Intelova Gen11 grafika, no više detalja o samom uređaju trebalo bi biti poznato naknadno.