Microsoft na MWC donosi HoloLens 2

Ovogodišnji Mobile World Congress u Barceloni svoja vrata otvara 25. veljače, a brojni su već igrači iz svijeta tehnologije počeli najavljivati što bismo na njemu mogli od njih očekivati. Za proizvođačima mobitela, kojima je ovo tradicionalno najveći sajam u godini, ne želi zaostati niti Microsoft. Bez obzira što mobitele ne proizvode, kompanija iz Redmonda će u Barcelonu donesti jedan premijerni proizvod – HoloLens 2.

Najavni video na društvene je mreže postavio Alex Kipman, jedan od glavnih članova tima koji je razvio prvi HoloLens. U ovom teaseru ne vidi se ništa vezano uz same naočale za proširenu stvarnost, već se on vrti oko kratkih kadrova raznih generičkih 3D oblika poput leda, stijena, i drugih – očito na računalno renderiranih – što bi, valjda, trebalo dočarati mogućnosti novog AR headseta.

[embedded content]

Predstavljanje HoloLensa 2 održat će se 24. veljače, dan prije otvaranja MWC-a, u 17 sati. Na događaju će uz Kipmana govoriti i generalni direktor Microsofta Satya Nadella.

Neke informacije govore da će druga generacija donijeti novi čip (Qualcomm Snapdragon 850), kao i senzore pokreta poznate iz projekta Kinect. HoloLens bi u novoj inačici trebao biti lakši, manji, moćniji, ali i jeftiniji od prethodnika.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.