Mate 20 Pro kod nekih korisnika ima problema s pozadinskim osvjetljenjem zaslona

Tko je Hulk zasigurno znate. Marvelov lik kojeg ste imali prilike upoznati kroz strip i filmove, a jedna od glavnih karakteristika mu je zelena boja tijela. Takvu boju (zelenu) je počeo primjećivati i dio kupaca Matea 20 Pro na njegovom zaslonu.

Na raznim forumima, Redditu, ali i na Huaweijevom službenom forumu kupci su počeli prijavljivati kako im se na zaslonu mobitela počinje pojavljivati zeleno osvjetljenje. Kako to izgleda u stvarnosti možete vidjeti na priloženim fotografijama.

Problem sa zelenim osvjetljenjem je najuočljiviji kada se na zaslonu nalazi tamnija pozadinska slika i kada se mobitel koristi u prostorima sa slabijim osvjetljenjem. Kako stvari trenutno stoje problem se javlja samo kod modela koji su opremljeni s LG-jevim zaslonom.

Inače, zaslone za Mate 20 Pro Huawei dobavlja od dva proizvođača – južnokorejske tvrtke LG te kineske tvrtke BOE. Za sada kod uređaja opremljenim kineskim zaslonima ovaj problem nije zabilježen. Kako još uvijek nije poznat točan razlog pojavljivanja zelenog osvjetljenja koji se prema iskazima pojedinih kupaca s vremenom povećava počele su se javljati i različite teorije.

Jedna od takvih je kako je za zeleno osvjetljene odgovorno ljepilo koje se nalazi ispod zaslona. Ljepilo se prema njima zagrijava tijekom korištenja uređaja i pritom se probija na površinu. Zahvaljujući tome, ova za sada mini afera dobila je u medijima i vlastiti hashtag – #gluegate.

Ubrzo po otkriću problema oglasio se i Huawei, ali ne kako bi demantirao medijske natpise već kako bi demantirao jednog od vlastitih zaposlenika koji se očito bez suglasnosti tvrtke oglasio na službenom forumu. Prema izjavi Huaweijevog UK Community Forum Managera – razlog problema je u tome što je zaslon zakrivljen na svojim rubovima pa u uvjetima iznimno slabog osvjetljenja i kada je svjetlina zaslona preniska ili kada se koriste tamnije pozadine može doći do opisanog slučaja. Djelatnik je pozvao sve kupce kojima pojava zelenog osvjetljenja utječe na korištenje uređaja da se obrate autoriziranim dobavljačima.

Dakle, Huawei je demantirao sve njegove navode izjavom kako oni nisu službeni stav tvrtke, ali pritom nisu kazali koji je. Dok se čeka na službeni odgovor iz Huaweija, stižu informacije kako njihova finska podružnica bez previše pitanja takve „zelene“ uređaje zamjenjuje novima.

Odgovori