MasterBox Q500L kućište s protokom zraka problema nema

Cooler Master ima novo kućište – MasterBox Q500L. Riječ je o kućištu kompaktnog dizajna koje može primiti matične ploče do ATX formata i koje ima veći broj rupa na svim panelima osim bočnim. Namjena tih rupa je osiguravanje što boljeg protoka zraka bez obzira na to kakve se sve komponente nalazile unutar kućišta.

Cooler Master je tako probušio gotovo sve što se probušiti moglo – gornji panel, prednji panel, donji i stražnji. Jedini paneli koji su izbjegli bušilicu su oni bočni, od kojih je jedan (lijevi) proziran. Unutar kućišta moguće je ugraditi 120 i 140-milimetarske ventilatore te 120-240-milimetarske radijatore vodenih hlađenja.

Zbog specifičnog dizajna kojeg možete vidjeti na priloženim fotografijama, kućište je moguće koristiti u okomitom i vodoravnom položaju, a I/O panel s osnovnim tipkama i portovima čak i razmještati prema želji. Na prednjem i gornjem panelu nalaze se magnetizirani filteri protiv prašine koji su jednostavni za uklanjanje i održavanje.

Kućište nije predviđeno za ugradnju 5,25“ uređaja. No, moguće je ugraditi do četiri 2,5“ SATA SSD-a ili dva 3,5“ HDD-a ili kombinaciju od dva SSD-a i 1 HDD-a. Kad već spominjemo ugradnju komponenti navedimo i kako je moguće ugraditi po jednu matičnu ploču formata – Mini-ITX, Micro-ATX i ATX.

Iza panela na kojeg se ugrađuje matična ploča nalazi se prostor debljine 3 centimetra koji je predviđen za smještaj svih kabela. Još jedna od posebnosti kućišta je i to što se napajanje može ugraditi na dva načina – okomito i vodoravno.

Detaljne specifikacije nalaze se na službenim stranicama proizvođača. Kućište na tržište stiže krajem ovog mjeseca po preporučenoj cijeni od 49,99 eura.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.