MAKERphone će biti dostupan i u 4G inačici

Najnoviji Kickstarter hit u svijetu STEM učenja i tehnologije, MAKERphone karlovačkog poduzetnika Alberta Gajšaka, postao je u kratkom vremenu jedna od najuspješnijih crowdfunding priča s ovih prostora. U manje od mjesec dana ukupno je preko 1.800 podržavatelja putem Kickstartera uplatilo više od 230.000 američkih dolara za ovaj projekt.

Zauzvrat im ekipa Circuitmessa obećava da će u ožujku sljedeće godine dobiti jedan od odabranih paketa – MAKERphone koji moraju sami sastaviti, već sastavljeni uradi-sam mobitel, komplet sa setom alata, i slično. No, velika većina zainteresiranih kupaca Gajšakovoj je kompaniji postavljala jedno te isto pitanje: zašto MAKERphone podržava samo 2G mreže koje se u nekim zemljama već pomalo gase?

Ambiciozni poduzetnici iz Karlovca ubrzo su odgovorili i na ovaj izazov, pa je sada putem iste Kickstarter kampanje moguće prednaručiti i 4G/LTE inačicu MAKERphonea, koja će raditi i s mobilnim mrežama najnovije generacije. U odnosu na osnovnu inačicu koja se mogla dobiti po početnoj cijeni od 89 dolara, oni koji će sami htjeti sastaviti svoj 4G/LTE mobitel morat će izdvojiti 169 dolara, te pričekati na isporuku do svibnja.

MAKERphone u ovoj inačici koristi 4G chipset SIM7600 umjesto 2G GSM chipseta SIM800 – a cijena istoga diktira i konačnu cijenu cijelog uređaja. Sve ostalo je kod 4G inačice isto kao i kod one osnovne, pa se oni koji ne planiraju koristiti napredne funkcije mobilne internetske veze i dovoljna im je povezivost putem Wi-Fija mogu i dalje odlučiti za 2G varijantu. Kampanja traje još 17 dana.

The Force is strong with you and so are your wishes to make MAKERphone 4G a reality. After the great success (thank…


Posted by MAKERbuino on Monday, November 5, 2018

Odgovori