Loewe od 1. srpnja prestaje sa svim poslovnim aktivnostima

U svibnju smo pisali kako se proizvođač premium televizora Loewe nalazi u velikim poteškoćama koje su sada, prema pisanju njemačkog tiska, kulminirale bankrotom same tvrtke.

Prema pisanju Spiegela, sve poslovne aktivnosti tvrtke prestat će 1. srpnja ove godine. Menadžment tvrtke je potvrdio kako Loewe više nema financijskih sredstava na raspolaganju s obzirom da su vjerovnici odbili tvrtki dati bilo kakav novi zajam.

To znači da će oko 400 zaposlenika vjerojatno 1. srpnja dobiti  otkaz, a u tvrtki bi trebalo ostati samo nužno osoblje (između 10 i 15 zaposlenika). Odluku o tome donosi privremeni stečajni upravitelj, Rüdiger White. U utorak su zabilježeni prosvjedi radnika tvrtke ispred postrojenja u gradu Kronachu.

Trenutno je investicijska grupa Stargate Capital vlasnika Loewea, a značajni investitor je i britanska tvrtka RiverRock Njih je sindikat radnika IG Metall optužio za poslovanje koje se vodilo na štetu radnika.

Loewe se teško nosio s kineskom konkurencijom, proizvođačima kao što su TLC i HiSense, što ih je u konačnici natjeralo na smanjenje cijena njihovih OLED televizora, ali ni to im nije pomoglo – prihodi su postali nedostatni za održavanje daljnjeg poslovanja njemačke tvrtke.          

Please follow and like us: