LG ima prvi rolo-televizor na svijetu

Sezona je kada brojni proizvođači stižu u Las Vegas kako bi na CES-u zasjali u najboljem svjetlu i predstavili sve ono na čemu su u posljednje vrijeme radili. Već ste na našim stranicama mogli pročitati brojne najave i novitete predstavljene na ovom sajmu, pa je red da spomenemo i što je pripremio LG. Najatraktivniji proizvod iz njihove radionice je LG Signature OLED TV R – prvi televizor na svijetu koji se može “zarolati” u vlastito postolje.

Kada se ne koristi, ovaj TV izgleda poput malo većeg stolića ili izduženog noćnog ormarića. Uključivanjem se događa “magija” – kroz gornji se pokrov pojavljuje cijeli OLED zaslon dijagonale 65 inča. LG je prvi proizvođač koji je uspio na ovaj način sakriti ekran televizora i uvinuti ga poput prozorske rolete oko osovine.

Osim u potpuno skrivenom i u cijelosti odmotanom načinu rada, ovaj televizor može iz kućišta proviriti tek djelomično. Na ovaj način on postaje ekran s pametnim zvučnikom na kojem se može ispisivati vremenska prognoza, vrijeme, vijesti i kojekakve osnovne informacije virtualnih pomoćnika (podržani su Airplay 2 i Alexa). Također moguće je slušati i glazbu dok je TV u potpunosti sakriven ili dok ovako malo “viri” van.

Da biste se igrali skrivača sa svojim OLED televizorom morat ćete pričekati drugu polovicu ove godine i pripremiti vrlo vjerojatno više od 20.000 dolara, koliko je očekivana cijena ovog inovativnog luksuznog uređaja.

[embedded content]

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.