Lexar Professional SL100 Pro, prijenosni SSD-ovi za profesionalce

Lexar je predstavio novu seriju prijenosnih SSD-ova. Službeni naziv je podugačak i glasi „Lexar Professional SL100 Pro Portable SSD“. Kao što je očito iz naziva serije, proizvođač cilja na profesionalne korisnike.

Osim dugačkim nazivom, nova serija se odlikuje i dobrim performansama te malim dimenzijama i masom, zbog čega je posebno pogodna za nošenje u torbi, ruksaku ili u nedostatku boljeg rješenja – u džepu jakne ili hlača. Naime, dimenzije kućišta (od brušenog aluminija je) su svega 73,4 x 55 x 10,8 milimetara, a masa 70,5 grama.

Male dimenzije ne znače da ova serija oskudijeva u podatkovnom prostoru, baš naprotiv, Lexar Professional SL100 Pro Portable SSD moći će se nabaviti krajem mjeseca u kapacitetima od 250 GB, 500 GB i 1 TB. Kad su performanse u pitanju proizvođač obećava maksimalnu brzinu čitanja podataka do 950 MB/s, te maksimalnu brzinu zapisivanja do 900 MB/s.

Kako bi podatke zaštitio od neželjenih pogleda, Lexar uz prijenosni SSD isporučuje i softver DataVault Lite. Od službeno podržanih operacijskih sustava navode se Windowsi 7 i noviji i Mac OSX 10.6, no Lexar Professional SL100 Pro Portable SSD radit će bez problema i na različitim Linux distribucijama novijeg datuma.

Uz uređaj, Lexar isporučuje i dva kabela – jedan USB-C to USB-C te jedan USB-C to USB-A kabel. Što se cijena tiče, Lexar je naveo one preporučene, 99,99 USD (250 GB), 149,99 USD (500 GB) i 279,99 USD (1 TB), koje ovisno o tržištu mogu u konačnici biti i nešto veće.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.