Ključni dizajner Appleovih čipova napušta tvrtku

Tvrtka iz Cupertina bilježi moglo bi se reći poprilično loš tjedan, nakon što su otkazali razvoj AirPower bežičnog punjača zbog neodgovarajućeg dizajna, a sad stiže još jedna vijest koja će svakako negativno utjecati na poslovanje tvrtke.

Prema pisanju portala CNET, Apple je iznenada napustio njihov ključni dizajner,  Gerard Williams III. Razlog za napuštanje tvrtke zasada nije poznat, no riječ je o vodećem Appleovom dizajneru koji je zaslužan za nastanak svih Appleovih A čipova od modela A7 (prvog Appleovog 64-bitnog čipa) pa sve do A12 Bionic čipa.

Williams je bio zaslužan za sistemsku arhitekturu što se tiče čitave Appleove A serije čipove te je stoga veoma zaslužan za vodstvo tvrtke iz Cupertina ispred ostalih proizvođača čipova na tržištu.

Kao jedan od mogućih novih Williamsovih poslodavaca ističe se Intel, iako se spominju i ostali konkurenti na tržištu kao što su Samsung, Qualcomm i Huawei. Valja naglasiti da zasad ništa još uvijek nije službeno potvrđeno, niti sam Williamsov odlazak iz Applea, tako ni njegovo novo odredište.     

Gerard Williams III
Gerard Williams III

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.