iPhone XR protiv Pocophonea F1 – čiji je zaslon bolji?

Kada je riječ o vrijednosti za novac na tržištu mobilnih telefona, ove jeseni većinom se pričalo o Pocophoneu F1, Xiaomijevom jeftinom uređaju koji bi se trebao od konkurencije izdvajati niskom cijenom uz odlične karakteristike. Više o samom uređaju već ste mogli čitati na našim stranicama.

S druge strane spektra, nasuprot ovom isplativom Androidu od 300-tinjak eura, stoji Apple sa svojom ekstra skupom linijom XS, ali i “jeftinim” iPhoneom XR koji donosi sve što i XS linija, osim dvostruke kamere i OLED zaslona. Uređaj je i dalje više nego dvostruko skuplji od Pocophonea i nudi zaslon manje rezolucije. No, XR je svejedno proglašen najisplativijim iPhoneom u ovom trenutku jer uz manje kompromise nudi gotovo sve isto što i ovogodišnji glavni flagship.

Ovdje usporedite karakteristike Pocophonea F1 i iPhonea XR.

Upravo dilema oko rezolucije i kvalitete zaslona na XR-u nagnala je YouTubera Jonathana Morrisona da organizira kratki slijepi test – dvoboj između Pocophonea F1 i iPhonea XR. Oba uređaja postavljena su na podlogu i oblijepljena neprozirnom trakom kako ih se ne bi moglo identificirati, a ispitanicima je ponuđeno da na njihovim ekranima istodobno gledaju isti demo video zapis. Oni su se potom trebali odlučiti za onaj ekran koji im u danim uvjetima izgleda bolje.

Pocophone F1 dolazi s 6,18-inčnim IPS LCD zaslonom rezolucije 1080 x 2246 točaka i 403 PPI. iPhone XR ima 6,1-inčni IPS LCD zaslon od 828 x 1792 točaka i s gustoćom piksela od 326 PPI. No, ove karakteristike ne znače mnogo u stvarnom svijetu i pri normalnom korištenju, pa je vrlo bitno i što sami korisnici misle o jednom i drugom zaslonu – a upravo to možete vidjeti u priloženom video zapisu slijepog testa.

[embedded content]

Spoiler: Svaki od 22 ispitanika koji su uspoređivali Pocophone F1 i iPhone XR odlučio se za – iPhone.

Odgovori