iPhone se i dalje dobro prodaje na domaćem američkom tržištu

Prema istraživanju Consumer Intelligence Research Partnersa (CIRP), koje se djelomično bazira i na Appleovom financijskom izvješću u razdoblju od listopada do prosinca prošle godine, na američkom je tržištu u uporabi bilo 189 milijuna iPhonea.

Za usporedbu, krajem 2017. godine korisnika iPhonea na američkom tržištu bilo je oko 166 milijuna, dok je u trećem kvartalu 2018. godine bilo 185 milijuna korisnika.

Pokretač rasta uglavnom su korisnici koji kupuju svoj prvi iPhone uređaj, a pritom se ne misli na korisnike koji na iOS prelaze s operativnog sustava Android.

Unatoč svemu navedenom ipak vrijedi napomenuti da se radi u usporavanju rasta, u blagdanskom razdoblju četvrtog kvartala broj korisnika iPhonea je porastao za 2% u odnosu na treći kvartal 2018. godine. Broj korisnika iPhonea je u četvrtom kvartalu 2017. godine narastao za 5% u odnosu na treći kvartal te godine.

U CIRP-u napominju kako je Apple u razdoblju od listopada do prosinca 2018. godine isporučio 62 milijuna iPhonea, u odnosu na njih 77,3 milijuna isporučenih od listopada do prosinca 2017. godine.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.