I Sony je zainteresiran za savitljive mobitele, a njegov bi mogao biti i proziran

Nakon što je Royole predstavio prvi mobitel sa savitljivim zaslonom na svijetu slične uređaje su počeli najavljivati i ostali proizvođači mobitela. Primjerice, Samsung je na svojoj ovogodišnjoj developerskoj konferenciji pokazao i stvarni primjerak koji se još uvijek nalazi u razvoju, a mnogi drugi su tek najavili vlastite primjerke.

Čini se kako se u posao sa savitljivim mobitela namjerava uključiti i Sony. Naime, njemu je krajem prošlog mjeseca, točnije 22. studenog odobren patent „Display Device And Electonic Apparatus“ od strane organizacije WIPO (World Intellectual Property Organization), a koji se nadovezuje na dva već ranije odobrena patenta.

Patent opisuje mobitel s dva zaslona od čega je jedan postavljen s prednje, a drugi sa stražnje strane kućišta. Prvi, takozvani glavni zaslon sastoji se između ostaloga i od više elemenata koji emitiraju svjetlost, a drugi od mnoštva elemenata koji upravljaju svijetlošću. Zahvaljujući tome postiže se efekt providnog zaslona s obje strane.

U patentu se opisuje i šest različitih modova zaslona, po tri za svaku stranu. Kako je vidljivo iz priloga, zaslon može biti proziran, poluproziran ili klasično – neproziran. Kakav će zaslon koristiti u kojem trenutku odlučit će sam korisnik. U slučaju savitljivog mobitela, uređaj bi morao imati četiri zaslona, svaki okrenut jedan prema drugom kako bi se mogao kreirati prozirni zaslon. Detaljnije opise iz patenta možete pronaći u prilogu i na internetskoj stranici LetsGoDigital.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.