HTC VIVE predstavlja premium pakete VR uređaja za tvrtke

VIVE Focus predstavljen je u Sjevernoj Americi i Europi; Nova platforma, hardver i softver zajedno čine najbolje poslovno VR rješenje

 

Seattle, WA 8. studenog 2018. – HTC VIVE™ danas predstavlja vrhunsko iskustvo virtualne stvarnosti za poslovne korisnike, uključujući i novu platformu, nov hardver i nov softver, koji su dostupni isključivo za komercijalnu uporabu. Današnje predstavljanje dodatno jača predanost Vivea u isporuci najboljeg dizajna i softvera – u kombinaciji s najboljim VR hardverom na svijetu – tvrtkama svih veličina. Uz ovo potpuno rješenje, koje pokreće mobilna VR platforma Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile, poslovni korisnici sad mogu stvarati i surađivati sa svojim zaposlenicima i korisnicima na potpuno nov i učinkovit način. Kompanije diljem svijeta, među kojima su i SimForHealth i Volkswagen Group, već implementiraju Vive za obuke, simulacije i dizajn proizvoda.

Danas, Vive zapadnim tržištima predstavlja portfelj vrhunskih proizvoda, uključujući i VIVE FOCUS™, novi, samostalni naglavni zaslon (HMD – Head Mounted Display) za poslovne korisnike; VIVE WAVE™ VR SDK, prvorazrednu otvorenu VR platformu za programere koji će stvarati sadržaje za samostalne uređaje; te Vive Sync, nov korporativni alat za kolaboraciju.

Vive Focus

Vive Focus: Najsnažnije samostalno VR iskustvo

Kroz Vive Focus, Vive nudi najpotpunije i najsnažnije samostalno VR iskustvo dostupno tvrtkama na današnjem tržištu. Po ovom predstavljanju, Vive Focus će biti dostupan u 37 zemalja diljem svijeta. Vive Focus pokreću platforma Vive Wave te sadržaj VIVEPORT™, inovativne samostalne naglavne jedinice savršene za tvrtke koje žele potpuno mobilno VR iskustvo. Vive Focus nudi nevjerojatnu kombinaciju snage i prenosivosti, kao i najvišu rezoluciju grafike na samostalnim naglavnim jedinicama, bez potrebe za korištenjem računala. Korisnici će uživati u intuitivnom iskustvu slobode, bez žica koje će ih vraćati u stvarnost, s ugrađenim zvučnicima te autonomijom do tri sata aktivne uporabe s jednim punjenjem.

Vive Focus može se upariti s profesionalnim programom usluga Vive Enterprise Advantage, koji nudi komercijalno licenciranje, dodijeljenu podršku te servisne usluge za Vive hardver za poslovne subjekte. Advantage program nudi zaštićenu kupnju s prilagođenim jamstvima, ograničenim vremenom neaktivosti, dodijeljenom podrškom te naprednim aplikacijama za upravljanje uređajima, kao što su Kiosk mod i batch konfiguracijska značajka.

 

VIVE WAVE: Najinovativnija platforma za superiorni samostalni VR

Novi Vive Wave VR SDK nudi otvoreno sučelje, omogućuje interoperabilnost među brojnim mobilnim VR naglavnim jedinicama i opremom, uz Viveport za univerzalnu distribuciju i prodaju za sve uređaje Vive Wave. Ovime je programerima VR sadržaja omogućen učinkovitiji razvoj, prijenos i objavljivanje sadržaja, kao i znatno širi dosek potencijalnim klijentima na različitim VR naglavnim setovima. Istovremeno se hardverski partneri, usporedno s fundamentalnom VR optimizacijom, mogu fokusirati na inovaciju uređaja, s pristupom jako potrebnoj kvaliteti VR sadržaja putem platforme Viveport.

Vive Wave je jasan korak naprijed i povezivanju visoko fragmentiranog mobilnog VR tržišta i programerima omogućuje sadržaje za zajedničku platformu i prodaju putem različitih dobavljača hardvera. Danas je dostupno više od 150 aplikacija, razvijaju se i brojne nove, a platforma je trenutno isporučena na pet samostalnih uređaja diljem svijeta. Od predstavljanja, ukupno 15 hardverskih partnera objavilo je podršku za Vive Wave i planira integraciju u svoje proizvode.

VIVE SHADOW

Shadow Creator se pridružuje platformi Vive Wave

Danas, platforma Vive Wave pozdravlja i Shadow Creator kao svog najnovijeg hardverskog partnera koji prihvaća platformu. Shadow Creator stvara Shadow VR, integrirani naglavni ekran s podrškom za 6DoF kontrolere, koji ima inovativnu funkcionalnost, mogućnosti i nevjerojatne performanse. Uređaj će diljem svijeta biti predstavljen 11. studenog.

„Partnerstvo s Viveom i Waveom donosi nam dvostruko”, rekao je Jinxin Hu, COO Shadow Creatora. “Omogućuje nam da kroz otvorenu platformu ostvarimo razne modele profita i pomaže nam u povezivanju s većim brojem globalnih korisnika, čime se povećava međunarodna reputacija naše tvrtke i utjecaj brenda”.

Shadow VR all-in-one naglavni zaslon HMD opremljen je mobilnom VR platformom Snapdragon 835 Mobile te Fresnel ultratankom optičkom lećom, koristi vlastiti hologramski 3D UI Blue Cat te 6DoF mogućnosti. 2K (2560×1440) HD ekran korisnicima donosi čišću i realističniju sliku, a stereo dual zvučni efekt VR iskustvo čini još realističnijim. Shadow VR je opremljen vlastitim 6DoF kontrolerima, koji koriste visoko precizni žiroskop u devet osi, ray tracing te raspored tipki kompatibilan s većinom današnjih VR kontrolera.

Vive pomaže poslovnim korisnicima da rade učinkovitije

Danas, Vive predstavlja i Vive Sync, novu aplikaciju za VR kolaboraciju i sastanke, razvijenu posebno za poslovne korisnike koji koriste paket usluga Vive Enterprise. Vive Sync je intuitivan kolaboracijski alat koji interni timovi koriste za sastanke u virtualnom prostoru, što poboljšava komunikaciju i produktivnost tvrtki i organizacija.

Dodatno, na današnjem događanju za medije u San Franciscu, Vive je predstavio Sync, kao i brojne partnere koji koriste Vive Focus kako bi prikazali poslovna dostignuća:

  • Immersive Factory je francuski start-up specijaliziran za dizajn obuka u virtualnoj stvarnosti, koji kompanijama donosi drugačije načine rješavanja pitanja sigurnosti, zdravlja i okoliša
  • Innoactive je minhenski start-up koji razvija poslovni softver za virtualnu, proširenu i miješanu stvarnost. Kompanija služi klijentima u automobilskoj industriji, maloprodaji, zrakoplovnoj, farmaceutskoj i financijskoj industriji. Softverska rješenje iz Innoactivea pojednostavljuju produkciju sadržaja i implementaciju kolaboracijskih VR aplikacija za planiranja, simulacije i trening
  • Modal je inspiriran uspjehom suosnivača Nolana Bushnella s kompanijama Atari i Chuck E. Cheese’s te donosi društvenu, zabavnu i aktivnu VR zabavu masovnoj publici.
  • Primitive je Immersive Development Environment, trodimenzionalni programski svijet u kojem programeri mogu istraživati, komunicirati i ispravljati svoj kôd u neograničenom virtualnom prostoru.
  • Qualcomm Technologies: Demo iskustvo za zdravstvene djelatnike kao osmišljavanje novog modela obrazovanja i osposobljavanja u zdravstvenim uslugama, Think F.A.S.T. demo stavlja korisnike u medicinsko VR okruženje, u kojem mogu dobiti praktični nastavni sadržaj koji simulira opsežan pregled moždanog udara kako bi pomogao u bržem dijagnosticiranju moždanog udara, a time i smanjenju dugoročnih utjecaja bolesti.
  • SimForHealth nudi realističan, interaktivan i kolaboracijski pristup obuci zdravstvenih djelatnika, u skladu s načelima struke.

Za više informacija o sustavu Vive za poslovne korisnike, molimo posjetite: https://enterprise.vive.com.

P.R.

Odgovori