Google uvodi mogućnost komentiranja rezultata pretraga na web tražilici

Google je najpoznatija i najpopularnija web tražilica na svijetu i gotovo svaki korisnik prilikom pristupa internetu koristi upravo Google kao mjesto od kojeg kreće njegova online avantura. Google je s godinama postao sinonim za pretraživanje interneta, ali i mnogo više od toga jer danas nude razne servise – za slanje mejlova, za pisanje teksta, za obradu fotografija, za spremanje podataka, itd. No, Google ne staje ni trena i svako malo iznenadi nas nekim novim dodatnom, nekom novom funkcijom.

Prema pisanjima svjetskih medija Google priprema jedno novu funkciju na web tražilici koja bi mogla u znatnoj mjeri izmijeniti način na koji danas pretražujemo internet. Naime, u razvoju je funkcija komentiranja sadržaja na internetu, odnosno rezultata pretraga koje daje Google tražilica. Konkretno, to znači da ćete u budućnosti moći komentirati rezultat pretraživanja koji će vam ponuditi Google i na kojeg ćete potencijalno kliknuti.

Ovo je jedan novi koncept koji odskače od svega na što smo do sada navikli tako da je pravo pitanje kako će na to reagirati korisnici. Uglavnom su korisnici Google tražilici zavoljeli zbog toga što je jednostavna i što im bez previše okolišanja daje informacije koje traže. Uvođenjem komentara na Google tražilicu takvo što moglo bi se promijeniti.

Ipak, stvari nisu toliko dramatične kao što se na prvu čine. Ova nova funkcija trebala bi nalikovati jednoj već postojećoj – a to je recenziranje. Mali broj korisnika Google tražilice vjerojatno zna da može ostaviti recenziju nekog filma direktno iz Google tražilice, a sve s ciljem kako bi se dobile kvalitetne informacije koji film (ne)vrijedi pogledati. Na tom tragu bit će i funkcija komentiranja rezultata, koja će u prvom planu biti namijenjena komentiraju sportskih rezultata.

Dakle, kada će se negdje odigravati neka utakmica, korisnici Googlea će moći u stvarnom vremenu komentirati što se zbiva na terenu. Sve to korisnici će raditi javno i uz njihove komentare prikazivati će se njihovo ime, dok bi se klikom na to ime trebalo doći do web stranice s detaljnim podacima o vama. U svakom slučaju, sprema nam se jedna nova era koja će možda izmijeniti način na koji konzumiramo, odnosno pretražujemo internet.

Piše: M.Ž.

Odgovori