Friday s Bugovog foruma vas poziva: pridružite se Folding@Home projektu u borbi protiv koronavirusa!

Gost nove epizode talk-showa #TERAPIJA je poznati Bugov forumaš, developer s adresom u Irskoj, Tomislav Špelac – Friday. Omiljeni autor bezbrojnih postova na Bugovom forumu jedan je od inicijatora stvaranja Folding@Home “communityja” među čitateljima Buga, namijenjenog udruživanju procesorske snage u pronalaženju mogućeg riješenje za razne globalne probleme, a danas fokusiran na borbu protiv koronavirusa. 

[embedded content]

Kako uopće funkcionira Folding@Home i na koji način može pomoći znanstvenicima da pronađu lijek ili cijepivo za uništavanje korone? Kako se i vi možete pridružiti ujedinjenim Bugovim forumašima u ovom projektu? Kako je zajednica Bugovih forumaša postala jedna od najaktivnijih na svijetu u ovoj aktivnosti? Kako je Folding@Home pomogao u borbi protiv ebole?

Na sva ova pitanja, ali i na pitanja o tome kako je i zašto otišao iz Osijeka u Dublin, što je radio prije, a što radi sada, kako se Irci nose s lockdownom i općenito kako je bilo živjeti u Irskoj prije, a kako sada kada je i tamo pandemija, saznajte u razgovoru s popularnim i forumašima omiljenim Fridayom…